Гърция забрани експорта на дърва за огрев. Властите обясниха, че

...
Гърция забрани експорта на дърва за огрев. Властите обясниха, че
Коментари Харесай

Гърция забрани експорта на дърва за огрев

Гърция забрани експорта на дърва за огрев. Властите обясниха, че са подхванали мярката, с цел да обезпечат стабилността на вътрешния пазар.

Министерството на развиването в Атина забрани със задна дата износа на дърва за огрев, като възбраната е годна както за европейските страни, по този начин и за страни отвън Европейски Съюз. Всяко нарушаване на възбраната ще се смята за нарушаване на митническия закон и е планувана конфискация и санкция от 200 евро за пространствен метър, съобщи БНР.

Всички търговци на дърва за огрев са задължени да осведомят електронно министерството на развиването за наличните количества и цена. Извършват се инспекции на борси и хранилища.

За година цената за кубик дърва доближи и мина 100 евро, което е съвсем двойна цена спрямо предишния зимен сезон. Поради енергийната рецесия доста гърци се отопляват с дърва, като замениха отоплението с газ и нафта. Поради мощното търсене на пазара има дефицит и тук-там се чака и месец за осъществяване на поръчка, означават медиите в Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР