Гърция променя енергийната си стратегия и отваря затворен преди година

...
Гърция променя енергийната си стратегия и отваря затворен преди година
Коментари Харесай

Гърция отваря затворен преди година ТЕЦ

Гърция трансформира енергийната си тактика и отваря затворен преди година огромен Топлоелектрическа централа, стана ясно от изявление на министър-председателя Кириакос Мицотакис, заяви БНР.

Една година откакто държавното управление в Атина затвори централата на лигнитни въглища в град Кожани, министър председателят Мицотакис заяви, че нейната щя стартира още веднъж да работипрез идващите 6 години.

Поради енергийната рецесия в международен мащаб се постанова анулация на решението за промяна на производството на ток от въглища към природен газ, разясняват енергийни специалисти в южната ни съседка. В същото време в Делфи се организира международен стопански конгрес, където специалисти и политици от 36 страни разискват опциите за различни доставки на природен газ, които да заменят вноса от Русия.

Посланикът на Азербайджан в Атина заяви, че е допустимо съвсем двойно увеличение на доставките на синьо гориво по Трансадриатическия газопровод (ТАП). Това е опция и за България, тъй като интерконекторът Комотини - Стара Загора е обвързван с този газопровод.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР