Гърция обвини Турция, че представлява заплаха за мира в Източното

...
Гърция обвини Турция, че представлява заплаха за мира в Източното
Коментари Харесай

Гърция: Мирът с Турция е застрашен, военни кораби следят турците

Гърция упрекна Турция, че съставлява опасност за мира в Източното Средиземноморие и свика спешна среща, откакто Анкара възобнови изследванията за петрол и газ наоколо до гръцки остров, съобщи БГНЕС.

Гръцкото външно министерство съобщи, че решението на Турция да разположи проучвателен транспортен съд „ Орудж Рейс “ съставлява “нова сериозна ескалация” и показва дестабилизиращата роля на Турция. Проучванията в богатото на газ Източно Средиземноморие са чест източник на напрежение сред Турция и нейните съседи Гърция, Кипър и Израел. Гръцкото министерство съобщи, че Атина “няма да одобри никакво изнудване” и “ще пази своя суверенитет и своите суверенни права.”

Съобщението пристигна, откакто гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се срещна с висши военни и външния си министър Никос Дендиас. Кабинетът на Мицотакис съобщи, че министър председателят е разговарял по въпроса с ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, а по-късно ще приказва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Гръцки министър добави, че военните кораби следят турския проучвателен транспортен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР