Гърция допуска да приеме не повече от няколко хиляди мигранти

...
Гърция допуска да приеме не повече от няколко хиляди мигранти
Коментари Харесай

Гърция засилва контрола на границата с Турция в очакване на мигрантска вълна

Гърция позволява да одобри не повече от няколко хиляди мигранти от Афганистан и стяга внезапно контрола на границата с Турция.

Премиерът Кириакос Мицотакис разкритикува европейската политика по време на мигрантската рецесия през 2015-а и съобщи, че „ Атина няма да допусне тя да се повтори “.

Вестник „ Та неа “ разгласява журналистическо следствие за предстояща вълна от бежанци от Афганистан, като се показва, че ще има напън от един милион души да преминат от Турция. Експерти разясняват, че предизвикването пред гръцкото държавно управление е да се оправи с мигрантска рецесия по време на пандемия.

Непрекъснато се усилват военните сили на границата с Турция в област Еврос, оповестяват локалните поданици. Всеки миг чакаме провокация от страна на Турция, показват гръцки депутати.

В Еврос беше довършена 40 километрова ограда, с дрон се следи придвижването към гръцката граница, сложени са термични камери, увеличени са патрулите по река Марица по информация на министерството по отбрана на жителите.

На морската граница в Егейско море по искане на Атина са включени в защитата също увеличени сили на европейската организация „ Фронтекс “.

Премиерът Мицотакис сподели, че няма да допусне да се повтори мигрантския напън от 2015 година и призна пред интернационален конгрес в Словения за неверна европейска политика по миграцията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР