Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя тематична изложба “American

...
Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя тематична изложба “American
Коментари Харесай

„American Art“ в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 показва тематична галерия “American Art ” (Американско Изкуство) с произведения, илюстриращи американската просвета и изкуство. Откриването ще се състои на 23 Март 2023 година от 18:30 ч. в Салонната Зала на галерията. Изложбата ще продължи до 15 април 2023 година /вкл./. Световноизвестни художници, както и български създатели от разнообразни посоки, възраст, народност са обединени в американската концепция!

Tова е ГРУПОВА галерия с експонати, отдадени на изкуството от Новия свят на артистите: Stephen Wilson (Стивън Уилсън) , William De Kooning (Уилям де Кунинг) , Jim Dine (Джим Дайн) , Keith Haring (Кийт Харинг) , Mr. Brainwash (Мистър Брейнуош) , Don Ken (Дон Кен) , Кристо и Жан Клод, Хубен Черкелов и Евгени Йонов. По време на изложбата арт фенове и колекционери могат да се насладят на нови произведения на Хубен Черкелов - създател, който живее от години в Съединени американски щати, както и нови произведения на Евгени Йонов в поп-арт стилистика. В експозицията ще бъдат включени истински литографии на Кристо и Жан Клод от плана им The Gates (Портите) и други

Всички творби от изложбата могат да бъдат закупени от колекционери и фенове на място в Галерията, както и на: vivacomoborishte5.com

Експозицията може да бъде прегледана в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 в интервала от 24.03.2023 година до 15.04.2023 година включително, с вход свободен.

Работно време: От вторник до събота 11:00 ч. до 18:30 ч.

За артистите и творбите им:

Stephen Wilson (Стивън Уилсън) - Роден и израснал в Хобокен, Ню Джърси. Концептуален художник, чиято неповторима среда носи своето обръщение. Опит в модата и домашния дизайн, развиват неговото майсторство в цифровизацията на бродиране и креативен опит. В практиката си в региона на изобразителното изкуство Стивън е надълбоко заинтригуван от пресечната точка на обичайните занаяти и модерна просвета. Уилсън е представляван от съществени галерии в Съединени американски щати, в това число Art Angels, Roman Fine Изкуство, DTR съвременни галерии (Ню Йорк, Бостън, DC, Палм Бийч.) Негови произведения постоянно са излагани дружно с негови нео-поп / съвременници на градското изкуство, т.е. Робърт Марс, на Mr Brainwash (French street artist), Punk me Tender (French street artist) и огромните модерни художници като Уорхол, Хърст и Капур.

Jim Dine (Джим Дайн) – Американец, роден през 1935 година От 1950-те години на предишния век експанзивната мултимедийна процедура на Джим Дайн обгръща живопис, рисунка, графика, статуя, снимка, лирика и пърформанс. По време на разнообразното си творчество, Дайн включва изрази на автобиографични детайли; персонални тотеми, като сърца и одежди, които стават чести претекстове. Художникът излага в Ню Йорк, Лондон, Париж, Берлин, Стокхолм, Брюксел и Лос Анджелис. Работите му постоянно се продават за шестцифрени суми, а негови произведения са благосъстоятелност на най-големите музеи и галерии в света.

William De Kooning (Уилям де Кунинг) Холандски художник и ваятел един от водещите представители на нереалния експресионизъм. Роден през 1904 година в Ротердам, през 1926 година емигрира в Съединени американски щати, където живее до гибелта си през 1997 година Той е един от най-скъпите художници в края на XX век.

Don Ken (Дон Кен) е белгийски следвоенен и актуален художник, който е роден през 1956 година Творбите му са били предлагани на търг неведнъж с осъществени цени, вариращи от 486 USD до 5558 USD, според от размера и средата на творбата. От 2011 година насам рекордната цена за този художник на търг е 5558 USD за MICKEY MOUSE - ИМА НЕЩО НОСТАЛГИЧНО В УСПЕХА, продаден в De Vuyst през 2011 година

Mr. Brainwash (истинско име Thierry Guetta) е френски махленски актьор. Той основава своята интернационална известност в Лос Анджелис, където живее от 15 годишен. През 2006 година Mr. Brainwash оставя своята видео камера, с цел да нападна улиците с пшеничена паста, спрейове, четки и кофи с бои, шаблонни изображения и закрепени постери на обичани икони. Дебютира през 2008 година с галерия озаглавена XXL: Животът е хубав (XXL: Life Is Beautiful), която го изтласква на напред във времето в артистичната сцена. Става бързо прочут, когато през 2010 година посредством съдействието си и с Банкси в номинирания от Академията документален филм „ Exit Through the Gift Shop “ взе участие и дава отговор за фотосите на плана. Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink доближава рекордна цена от 100 000 $ в Ню Йорк. Творбата е голямо платно, показващо Chaplin с кофа багра и четка в ръка, обогатена с облика на Мадона и сърце. Mr. Brainwash е колекциониран от звезди по целия свят - от музиканти до фешън икони. Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиан са закупили негови произведения. Актьори и риалити звезди поддържат актьора, като Мадона и Майкъл Джексън са измежду първите му колекционери.

Keith Haring (Кийт Харинг) става прочут през 1980 година в Ню Йорк в границите на художествената сцена в Ийст Вилидж дружно с Жан-Мишел Баския, Кени Шарф и Джени Холцер. Той преодолява пропастта сред света на изкуството и улицата, рисувайки графити по градските подлези и тротоари, преди да се ангажира със студийна процедура. Харинг сплотява привлекателността на анимационните филми със суровата сила на художниците на Art Brut като Jean DuBuffet, до момента в който развива отчетлива хармония на поп графитите, която се състои от енергични, самоуверено обрисувани фигури против плътни или шарени фонове. Основните му тематики включват употреба, послушание, корист с опиати и опасност от нуклеарен холокост. Харинг самоуверено се ангажира със обществените въпроси, изключително откакто получава диагнозата СПИН през 1987 година Днес творбите му се продават за седемцифрени суми на търг и са били обект на независими изложения в Бруклинския музей, Музея за съвременно изкуство в Сан Франциско и Албертина Музей във Виена, наред с други институции.

Houben Cherkelov (българин) Хубен Черкелов ; прочут като Хубен Р.Т.; роден на 23 януари 1970 г.) е художник, който живее и работи в Ню Йорк. В ранните си фотографии, филми и съоръжения, посткомунистическото обществото е повтаряща се тематика. В по-новата си работа Черкелов рисува изображения на американски и други национални валути, употребявайки фолио и акрил. Във всичките си произведения художникът се стреми да предложи метода, по който символичните облици легитимират националната власт. Творбите му са представяни в Музея на Бронкс, Ню Йорк, Музея Броган, Флорида, 54-то Венецианско биенале и галерии в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Шарлот.

Кристо е роден на 13.06.1935 година в гр. Габрово, България. Напуска страната през 1956 година, като в началото отпътува за Прага, Чехословакия, а през 1958 г бяга от там във Виена, Австрия. След това се реалокира в Женева, Швейцария. През 1958 година Кристо отпътува за Париж. Там среща Жан-Клод Денат дьо Гийбон, която става освен негова брачна половинка, само че и сътрудник за цялостен живот в основаването на монументално творчество във външна среда. Жан-Клод умира на 18.11.2009 година, а Кристо на 31.05.2020 година в дома му в Ню Йорк, където живее 56 год.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР