Галакси Инвестмънт Груп взе участие в най-мащабната конференция за недвижими

...
Галакси Инвестмънт Груп взе участие в най-мащабната конференция за недвижими
Коментари Харесай

Галакси Инвестмънт Груп участва в най-голямата конференция з...

Галакси Инвестмънт Груп взе присъединяване в най-мащабната конференция за недвижими парцели в България за поредна година. Събитието се организира на 3.11.2022г. в Sofia Event Center и събра водещи вложители, финансови институции, консултанти и специалисти в бранша. В тазгодишното издание бяха разисквани главните пазарни сегменти в бранша, измежду които офис, ритейл, жилища, промишленост и хотели.

Константин Бояджиев, шеф на Галакси Инвестмънт Груп, взе присъединяване в дискусионния панел на тематика „ Инвестиционна среда – България 2022: вероятности за развиване на нови планове в бранш недвижими парцели, финансови пазари, ликвидност, опасности и благоприятни условия в подтекста на устойчивото развиване “, където бяха коментирани провокациите и вероятностите, които стоят пред фирмите в идната година. Сред водещите тематики в полемиката бяха вложенията в недвижими парцели и атрактивността им с оглед смяната в паричната среда, измененията на банковия бранш и въздействието му в обезпечаването на вложения за нови планове, както и факторите, които образуват настоящата пазарна обстановка в края на 2022 година.

„ В момента доста компании са в режим на „ изчакване “ и точно обмисляне на бъдещи капиталови планове, според от сегмента, в който влагат. Благодарение на диверсифицираното портфолио на Галакси Инвестмънт Груп компанията може да си разреши разпределение на риска, което ще даде опция за агресия с умерени рискови вложения. Има планове, които не могат да спрат своето развиване. Такива са хотелските реновации с оглед последните трендове, свързани с улеснения и енергийна успеваемост. В момента е в ход реконструкцията на един от хотелските ни активи – Hilton Sofia, която продължава по проект.

Ние сме от вложителите, които развиват планове в разнообразни сегменти – хотелски, жилищни, офисни, индустриални и ритейл.  В портфолиото ни има активи с неоспорими преимущества като основна локация, добра инфраструктура, пространства за свободното време, удобна вътрешна архитектура и улеснения, които могат да бъдат осъществени сполучливо даже и сега, защото има огромен интерес от чакащи клиенти за подобен вид вложения. Изискванията към плановете към този момент са доста по-големи и макар разнообразното предложение на пазара, и лекото му изстудяване, може да се чака, че търсенето ще продължи, само че ще се пренасочи към по-качествени планове. “ разяснява Константин Бояджиев по време на полемиката.

Според него планирането на нови вложения с дълъг развой на реализация е мъчно прогнозируемо, защото макар стабилизиращите се цени на строителните материали се отбелязва повишаване в цената на труда. 

Константин Бояджиев удостовери, че градските хотели на компанията, измежду които Hilton Sofia и InterContinental Sofia, са се върнали сполучливо към естествени равнища на работа. В момента провокациите в бранша са свързани с намирането на квалифицирана работна ръка. 



Живко Иванов, Директор Управление в Галакси Инвестмънт Груп, взе присъединяване в конференцията BalRec 2022

Живко Иванов, шеф Управление на активи в Галакси Инвестмънт Груп, взе присъединяване в полемиката по време на втория панел на форума, където разяснява Хотелската промишленост в подтекста на възобновяване на пазарната интензивност. Оперативни разноски, инфлация, пазар на труда, оптимизация на процесите и конкурентоспособност бяха единствено част от засегнатите тематики по време на форума.

„ 2022 година е извънредно турбулентна за хотелския пазар – първото тримесечие беше белязано от Ковид, като възобновяване стартира едвам в средата на месец март и върви с друг ритъм в обособените сегменти и пазари. Бизнесът в София се връща релативно бързо към положително движение на събития, главно за вътрешния пазар, бизнес посетители и почиващи от европейски пазари. Към момента София е на към 74% от 2019г. Работим интензивно за привличане на пазара за повече интернационалните събития, разкриване на нови транспортни връзки, възстановяване на продукта и повишение на цените. 

С наслада мога да кажа, че макар удара от Ковид, хотелите на компанията съумяха да запазят най-важното – ядрото от професионални фрагменти, които са основа за бързото възобновяване на нашите обекти и за неспиращия лист от нови достижения – по този начин да вземем за пример InterContinental Sofia тази година получи 4 нови награди, с които към този момент е притежател на 23 първи места в разнообразни интернационалните категории единствено за 4 години. “, разяснява Живко Иванов.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР