Гълъбово се възстановява след опустошителната буряГълъбово се възстановява след опустошителната

...
Гълъбово се възстановява след опустошителната буряГълъбово се възстановява след опустошителната
Коментари Харесай

Гълъбово се възстановява след опустошителната буря

Гълъбово се възвръща след опустошителната стихия
Гълъбово се възвръща след опустошителната стихия, която порази част от електропреносната мрежа. Шест високоволтови стълба паднаха във водите на язовир "Розов кладенец". Без ток за часове останаха няколко обитаеми места, само че повредите са отстранени, предава кореспондентът на БГНЕС за района.

Бурята, съпроводена с дъжд и гръмотевици стартира малко след 21 часа във вторник. Освен сериозните вреди по електропреносната мрежа, наводнен бе стадиона и спортната зала в града, десетки дървета бяха пречупени, а водата проникна и в приземните етажи на няколко общинска обекта.

За ужаса в Гълъбово описа заместник-кметът на общината Пламен Бараков. „ Две къщи имаше наводнени, само че още през вчерашния ден пожарната ги отводни. Има паднали дървета доста, дори и върху павилиони. Сериозни проблеми имаме в спортната зала и в други общински обекти, като в дома за остарели хора ”, сподели Бараков.

Бурята е съборила шест стълба с високо напрежение, от 110 киловолта всеки, във водите на язовир „ Розов бунар “. Аварирането на електропроводите докара до краткотрайно прекратяване на част от преноса на създадената електрическа енергия от Топлоелектрическа централа „ Брикел “. Екипи на Енергийния систематичен оператор от Стара Загора, Пловдив и Хасково работят за премахване на вредите. Екипи на ЕСО са на мястото и основават организация по решение на казуса.

„ Изключително огромна гръмотевична активност, само че не са паднали от мълния стълбовете. По-скоро от мощния вятър се е заформило нещо като торнадо или смерч над самия язовир, най-малко такива са сведенията от очевидци на място, само че от това е станало към този момент самото събитие ”, съобщи изпълнителният шеф и член на УС на ЕСО Ангелин Цачев.

Предприети са ограничения и за възобновяване на падналите в язовира стълбове. Работата по повдигането им стартира в сряда. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР