Габровци отрязаха опашката на котката. Около 30 макета – кукли

...
Габровци отрязаха опашката на котката. Около 30 макета – кукли
Коментари Харесай

Близо 30 макета и много изненади на карнавала в Габрово

Габровци отрязаха опашката на котката. Около 30 макета – кукли на известни политици от предишното и сегашното, котки и други животни, и все познати персонажи са подредени по карнавалното трасе в града на смеха.

Началото му е пред Спортната зала и Дома на хумора, а краят – в центъра на града, на площад „ Възраждане “. Карнавалните сюжети притеглят хора, пристигнали да се посмеят на шегите на локалните. Специално място – в една от градинките - е несъмнено за децата. Програмата, оповестена от уредниците от Община Габрово, планува куклен спектакъл, клоунада, фокуси и игри.

Карнавалът интерпретира ежедневното, слабостите ни, проблемите, дава ни опция за фотография на плажовете на Занзибар и за завръщане в предишното. Една от радостните картини припомня за лелеяната фантазия на габровци да имат тунел под Шипка. 

За разлика от различен път, когато колоните от маскирани минават в шествие, в този момент карнавалът е неподвижен, а публиката се движи, с цел да се избегне скупчването.

 Снимка: Велина Махлебашиева, БНР

Вместо да вършат нови макети, локалните шегобийци употребяват наличните, тъй като тазгодишното издание е обзор на отминалите карнавали – от непринудено зародилата Олелийня до наши дни.

Най-мащабното събитие в града на хумора ще приключи с концерт на откритата сцена пред Община Габрово. На нея довечера след 8 часа ще излязат музикантите от " Фондацията “, Мария Илиева, Любо и Графа. Преди среднощ фойерверки ще озарят небето над Габрово.

Празничната стратегия ще продължи и в неделния ден. След 11 часа пешеходната зона ще заемат улични музиканти, художници, клоуни и куклени актьори от пътуващия фестивал „ Улицата “.
Снимки: Велина Махлебашиева, БНР  Снимка: Велина Махлебашиева, БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР