- Г-це Рашкова, по образование и професия сте финансист. Как

...
- Г-це Рашкова, по образование и професия сте финансист. Как
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Чаровна брюнетка ще превзема политиката в отбора на легенда на Левски СНИМКИ

- Г-це Рашкова, по обучение и специалност сте финансист. Как решихте да се впуснете в политиката?
- Да, тъкмо по този начин и точно специалността ме накара да се замисля за актуалната конюнктура в моя роден град. Животът в Своге е извънредно безценен, вземайки поради междинното равнище на заплати, локалните налози и такси, цена на превоз и храна.

След разбор на тези индикатори, излиза наяве, че цената на живот в община Своге е една от най-високите в България. От друга страна не се славим с висока индустрия в региона.

Това ме стимулира да се включа в актуалните локални избори, имам хрумвания по какъв начин да понижим цената на живот тук.

- Защо избрахте да станете част от партия ГЕРБ?
- Истината е, че Политическа партия „ ГЕРБ “ в лицето на Христо Йовов, даде път на младежите в общината. Мисля, че никой различен до момента не го е правил, а това е вярната посока, тъй като ние имаме силата да работим за по-добър живот.

Даваме хрумвания по какъв начин да се случи това и незабавно ги реализираме. Горда съм да споделя, че една от тях към този момент е реалност. По време на акцията, Младежи „ ГЕРБ “ – гр. Своге инициира фермерски базар в центъра на града и го сбъдна.

Целта на тези базари е да се разпространява локалното произвеждане, да се разшири достъпа до здравословните артикули, каквито се създават в Своге. По този метод ще подтикваме дребния и междинен бизнес и ще бъдем по-здрави, хранейки се с екологично чисти артикули.



- Кажете ни няколко думи за екипа ви и за самия Христо Йовов?
- Имам достойнството да бъда част от един страховит екип. Хората в него са потвърдени специалисти в региона на връзките, образованието, опазването на здравето, финансите, спорта, туризма.

Професионализмът на всички тези хора и упоритостта в нас ни трансфораха в един обединен колектив, който работи като добре смачкан механизъм. Тази заслуга напълно е на индивидът, който ни събра дружно, а точно претендентът за кмет на община Своге, господин Христо Йовов. Той преди всичко е добър човек и е извънредно образован. Бяхме във всяко едно обитаемо място и се запознахме с проблемите в общината.

Христо има качеството да стига елементарно до хората и да се вслушва в тях. Имаше моменти, когато виждахме окаяното положение на пътищата да вземем за пример и осъзнавахме какъв брой работа би трябвало да бъде свършена. Тогава той споделяше: „ Като виждам какво е положението в общината, стартирам да се тревожа да не ме изберат “.

Той е извънредно почтен и хуманен, застава с лицето си зад думите си и точно по тази причина завоюва доверието на нас, хората в екипа му, и на жителите на община Своге.


- Какви са хрумвания и планове бихте осъществили, в случай че станете общински консултант?
- Моята сфера са финансите и точно там мога да бъда потребна. Както към този момент споделих, ще работя за преразглеждане на данъчната политика в общината в посока понижаване данъчната тежест.

По този метод ще подтикваме дребния и междинен бизнес, ще притеглим нови вложения в работни позиции за младежите като прът центрове, офис позиции да вземем за пример. Важна промяна, която би донесла единствено позитиви на локалната власт е основаване на осведомителна система. Това е фокусът на актуалната ни стратегия – създаване на постоянна връзка сред жителите и администрацията.

Ще създадем онлайн платформа за начинания, проблеми и недоволства, ще улесним построяването на пряк контакт. Така дейно дружно ще наблюдаваме резултатите от нашите старания, предоставяйки опция на всеки жител да даде оценка и коментар.

- Кои са най-належащите проблеми на град Своге?
- Най-належащ е казусът с водния цикъл в общината. Последното лято хората в селата нямаха вода във седмици. Това е неприемливо. На второ място е пътната инфраструктура в общината. За двата казуса към този момент имаме уверението на страната за започване на отстраняването им в най-кратък период.

Интервю на Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР