Г одишният доклад на „Амнести интернешънъл“ за Северна Македония, публикуван

...
Г одишният доклад на „Амнести интернешънъл“ за Северна Македония, публикуван
Коментари Харесай

Трагичен доклад на „Амнести“ за РС Македония: Омраза и дискриминация

Г одишният отчет на „ Амнести интернешънъл “ за Северна Македония, оповестен през днешния ден, заключва, че „ макар използването на промените, избрани от Европейската комисия, опасенията по отношение на безнаказаността, речта на омразата, дискриминирането против дамите, ромите и ЛГБТИ хората остават “, оповестява „ Фокус “.

В документа също по този начин се прибавя, че в страната не престават противозаконните арести, както и натиска върху бежанци и имигранти.



Продължава дискриминирането въз основа на етническа принадлежност, вяра, пол и полова ориентировка, постоянно подхранвана от пандемията. Речта на омразата и дезинформацията в обществените медии постоянно са ориентирани към албански жители. Хелзинкският комитет за правата на индивида оповестява за 80% нарастване на антиислямската тирада на омразата преди изборите и през юли подаде пет наказателни обвинявания за разпространяване на ненавист.

Също по този начин в отчета се споделя, че след експлоадирането на ковид-19, полицията е прилагала изборно комендантския час и е забранявала религиозни или обществени събирания.



През април държавното управление редуцира финансирането за неправителствени организации с 525 000 евро, застрашавайки способността им да дават съществени услуги. Съдилищата, се показва в отчета, едвам действат.

В отчета се отбелязва още, че през март Народното събрание закри Специализираната прокуратура, основана през 2015 година, с пълномощия над хипотетични тежки закононарушения, в това число нарушавания на правата на индивида, от някогашни министри на държавното управление. Над 20 каузи бяха трансферирани на прокуратурата.



Процесът против някогашния шеф на тайната полиция и министър на вътрешните работи за присъединяване му в нелегално наблюдаване продължава. През юни някогашният началник на Специализираната прокуратура Катица Янева беше наказана на седем години затвор за корист с служба. Северна Македония към момента не е утвърдила Международната спогодба за отбрана на всички лица от принудително изгубване, подписана през февруари 2007 година
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи--> --> Не пропускай Понеделник заран, шефът пита: - Очите ти са зачервени, пил си до сутринта, нали? - Глупости, липсваше ми работата, плаках!!! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни„ Ние сме на първа линия, движим стопанската система и поемаме опасности. Трябва да ни имунизират ”, съобщи председателката на Асоциацията на проститутките в щата Минас ЖераисНай-парадоксалното е, че вездесъщите въглеродни излъчвания отново не престават да порастват, тъй като металите сами няма по какъв начин да придвижат, написа специалистът по ръководство на околна среда Боян РашевПочти всички устройства с екран ще пострадатТе считат, че почитателите в действителност не би трябвало да знаят всяко малко нещоБезнинът се продава на междинна цена от 2,09 лева за литърЕвропа вкара възбрана за потребление на еднократни пластмасови артикули от юли тази годинаВирусологът проф. Радка Аргирова поучава хората с антитела да изчакат преди да се имунизиратОт Българския лекарски съюз оповестиха самодейност за едноминутно мълчаниеКакво написа министър председателят в профила си във Facebook във връзка Световния ден на здраветоДокато колата гори, минава различен автомобил, водачът и неговият сателит стартират да гасятСинът на Джо Байдън призна, че неговото име му е разрешило да получи място в управителния съвет на украинската газова компания " Бурисма " Случаят е от лятото на предходната годинаОксфордският университет заяви, че стопира с клиничните тествания върху деца на имунизацията против коронавирус, която създаде с британско-шведската лаборатория " АстраЗенека " Къде ще работи тойМишени на хакерите са били Европейската комисия и още институцииСамо през декември 2020 година в Китай са построени 112 000 публични зарядни станции, което е повече от цялата социална зарядна мрежа в Съединени американски щати, само че идващият огромен производител на акумулатори може да от Европа.От мрежата <
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР