"Г-н Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Както знаем,

...
"Г-н Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Както знаем,
Коментари Харесай

Николай Вълканов настоява фирмите на Божков да бъдат изключени от КРИБ

"Г-н Божков е постъпил доста неточно и погрешно. Както знаем, той има контракт с Нова телевизия от 2012 година, даже и за по-големи суми. Аз, като зам.-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията компаниите на Божков да бъдат извадени като членове. " Това съобщи зам.-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Николай Вълканов по отношение на оповестената от обвинения предприемач Васил Божков паметна бележка от среща сред него и ръководителя на КРИБ и притежател на "Адванс Медиа Груп " Кирил Домусчиев от 10 юли предходната година. Тя съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросната среща му е оказан напън от премиера Бойко Борисов да подпише рекламен контракт.

В КРИБ не могат да членуват компании, които имат отговорности към бюджета и не заплащат осигуровки на служащите си, акцентира Вълканов пред NOVA.

По думите му изваждането на компаниите на обвинения предприемач, по този начин или другояче, е трябвало да се случи по правилник, защото той има 700 млн. лв. отговорности.

"Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма. По принцип това е предписание – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се вършат постоянно в кабинета на съответния министър. Няма нищо скрито. По време на тези срещи постоянно се съблюдава рамката на законността ", безапелационен бе зам.-председателят на КРИБ.

Той е на мнение, че стопанската система у нас в никакъв случай не е закъсвала и в никакъв случай не е серпантина. И даде образец с рудодобива, където не е бил освободен нито един чиновник.

"Там ние не се възползвахме от 60 на 40, тъй като работехме ", посочи Вълканов.

Той въпреки всичко уточни, че мярката 60/40 е доста добра за туризма. А тази година щяла да бъде " годината на българите в България ".

"Аз също имам хотели и съм се възползвал от мярката 60 на 40 и тя ми оказа помощ ", означи зам.-шефът на конфедерацията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР