Фючърсите на кафето скочиха с цели 10% по време на

...
Фючърсите на кафето скочиха с цели 10% по време на
Коментари Харесай

Ръст на фючърсите на кафето с цели 10% в рамките на деня



Фючърсите на кафето скочиха с цели 10% по време на търговията в четвъртък, като цените регистрираха най-големия растеж в границите на една сесия от началото на 2014 година насам, така посевите от кафе в Бразилия, най-големият производител в света, са застрашени от суша и измръзване.

" Тази седмица кафето нараства заради извънредно мощен мраз в Бразилия “, сподели за MarketWatch Сал Гилберти, президент и основен капиталов шеф в Teucrium Trading.

" Юли е месеца, когато кафеените дървета в Бразилия цъфтят и са " уязвими “, сподели той и добави: " Юли постоянно е рисков месец за заледяване в тази страна, само че " най-лошите страхове на пазара са осъзнати тази година ".

Бразилия се нуждаеше от добра годишна продукция, " с цел да буферира ненапълно ниските ресурси от кафе и това заледяване отстрани опцията за възобновяване на запасите от кафе за още една година “, сподели Гилберти. " Икономиката се разсънва от Covid-19 и се нуждае от повече кафе, само че времето несъмнено не сътрудничи за това в Бразилия. “

Най-активният септемврийски фючърсни контракти на кафе нарастнаха със 17,7 цента или 10%, достигайки съвсем 1,94 $ за паунд на борсата на ICE Futures в Съединени американски щати. Кафеените фючърси към този момент се търгуват с към 20% по-високо от началото на седмицата, достигайки най-високи стойности от ноември 2014 година, съгласно данните на Dow Jones Market Data.

„ Има догатки, че има огромна възможност да станем очевидци на най-ниските индустриални равнища на кафе за 2021 година от шест години насам “, означи Джон Карузо от RJO Futures.

Графика на фючърсите на кафе



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР