Футболистите на Байерн (Мюнхен) надиграха с 2:0 състава на Байер

...
Футболистите на Байерн (Мюнхен) надиграха с 2:0 състава на Байер
Коментари Харесай

Байерн докосва титлата в Германия, Шалке изпадна

Футболистите на Байерн (Мюнхен) надиграха с 2:0 състава на Байер (Леверузен) в среща от 30-ия кръг немското състезание. Баварците стигнаха относително елементарно до успеха след головете на Ерик Максим Чупо-Мотинг и Йошуа Кимих още в първия четвърт час. Така Байерн допира следващата си купа, откакто по-рано през днешния ден вторият Лайпциг загуби с 1:2 от намиращия се на дъното Кьолн. Разликата на върха към този момент е 10 точки и още в идващия кръг мюнхенци могат да побеждават при победа против Майнц.

Мачът се изигра в деня, в който от Байерн изрично потвърдиха, че нямат желание да се причисляват към новосформираната Суперлига. Германският исполин заявява, че е за промени във формата на Шампионската лига, само че не и за основаването на нов шампионат.

Другият акцент е отпадането от Бундеслигата за първи път от 30 години насам на един от най-обичаните тимове в Германия - Шалке. Тимът от Гелзенкирхен се елементарни и с последните си шансове да оцелее в Бундеслигата, откакто загуби с 0:1 при гостуването на Арминия (Билефелд). Фабиан Клос означи единствения гол в мача при започване на второто полувреме, а също така пропусна дузпа в 80-ата минута.

Резултатите от нощес:
Кьолн - Лайпциг 2:1
Арминия - Шалке 1:0
Байерн (Мюнхен) - Байер (Леверкузен) 2:0
Айнтрахт - Аугсбург 2:0.

Довечера:
Борусия (Дортмунд) - Унион (Берлин)
Хофенхайм - Борусия (Мьонхенгладбах)
Щутгарт - Волфсбург
Вердер - Майнц
отсрочен: Херта - Фрайбург.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР