Фурмите са сред най-нечестно пренебрегваните плодове у нас. Докато залагаме

...
Фурмите са сред най-нечестно пренебрегваните плодове у нас. Докато залагаме
Коментари Харесай

Невероятно! Три фурми на ден ще преобразят тялото ви

Фурмите са измежду най-нечестно подценяваните плодове у нас. Докато залагаме на цитруси, ябълки и круши, забравяме за едни от най-полезните плодове въобще. Фурмите са измежду най-ценните естествени храни, които съществуват. Те подкрепят доста функционалности на организма. Редовната им консумация може да направи живота ви по-сладък и по-здрав. Ето по какъв начин:

Предпазват сърцето. Фурмите са богати на калий, който е значим при битката с заболяванията на сърцето. Освен това смъкват равнищата на неприятния холестерол.

Помагат работата на черния дроб. Фурмите, както и екстрактът от семената им оказват помощ за понижаване на чернодробната фиброза. Тя се получава, когато черният дроб се лекува погрешно, както и при струпване на отрови. С постоянна консумация на фурми черният дроб се възвръща по-бързо.

Подпомагат зрението. Фурмите са богати на лутеин и зеаксантин, които интензивно защищават очите от загуба на зрение. Освен това в тях има и витамин А, който пази роговицата.

Срещу пролетната отмалялост. Хапнете за закуска шепа фурми, кашу и бадеми и ще забравите за пролетната отмалялост. Естествените захари в сладките плодове са прелестен източник на сила. Съдържащите се в тях калий и богат набор от витамини пък подкрепят мозъчната интензивност и нервната система, като поддържат тялото в кондиция.

Против задръстване на артериите. Фурмите са едни от най-ценните естествени средства за битка с атеросклерозата. В тях се съдържат фенолни киселини и антиоксиданти, които понижават запушването на артериите, като по този метод защищават от всички проблеми, които произтичат от това.

Подобряват работата на мозъка. Според диетолозите фурмите усъвършенстват работата на мозъка с повече от двадесет %. В предишното пък са употребявани за лекуване на настинки и недохранване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР