ФСБ задържа мъж, родом от Централна Азия, който подготвял терористична

...
ФСБ задържа мъж, родом от Централна Азия, който подготвял терористична
Коментари Харесай

В Москва е предотвратена терористична атака

ФСБ задържа мъж, родом от Централна Азия, който подготвял терористична офанзива в една от постройките на управляващите в столичния район. Това оповестиха пред ТАСС Центърът за връзки с обществеността на ФСБ.

" Федералната работа за сигурност предотврати терористичен акт в столичния район. В резултат на подхванатите ограничения беше арестуван роден през 1999 година в района на Централна Азия, който по инструкции на екстремисти от интернационалните терористични организации се готвеше да извърши терористичен акт в една от постройките на управляващите благодарение на неподготвено взривно устройство ", оповестяват от ФСБ.

От оборудван от терориста тайник били конфискувани съставни елементи на неподготвено взривно устройство, а в средствата за връзка била открита преписка с екстремистите, в която се разисква плануваната офанзива, интернет указания за произвеждане на експлозиви, както и видеоклип с неговата по този начин наречена клетва пред водачите на терористите.

" В бъдеще нарушителят възнамерявал да замине за военната зона в Близкия изток, с цел да взе участие в дейностите на терористични групи ", сподели ФСБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР