Фризьорските салони в Германия отново отварят врати, след като бяха

...
Фризьорските салони в Германия отново отварят врати, след като бяха
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Германия смекчава ограниченията, други ги затягат

Фризьорските салони в Германия още веднъж отварят порти, откакто бяха затворени два месеца и половина. Това е още една внимателна стъпка в опитите на страната да реализира баланс сред смекчаването на рестриктивните мерки и опасенията от по-заразните разновидности на ковид, откакто преди седмица учениците от началните класове се завърнаха в учебно заведение, съобщи Асошиейтед прес.

Решението за отваряне на фризьорските салони бе взето на 10 февруари от канцлера Ангела Меркел и ръководителите на 16-те федерални провинции. Те ще се срещнат в сряда, 3 март, с цел да решат по какъв начин да подходят към останалите ограничавания, които към днешна дата са годни до 7 март.

Някои провинции позволиха на бизнеси като цветарски и железарски магазини да проработят още веднъж.

Повечето магазини в Германия са затворени от 16 декември. Ресторантите, питейните заведения, фитнес залите и местата за развлекателни действия са затворени от 2 ноември, а на хотелите е разрешено да настаняват единствено хора, пътуващи по работа.

Очаква се немските управляващи да останат внимателни, защото броят на новозаразените спря да понижава, а в някои провинции даже нараства поради разпространяването на по-заразния вариант, открит първо във Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР