Френското правителство ще осигури „отстъпка“ от 15 цента на литър

...
Френското правителство ще осигури „отстъпка“ от 15 цента на литър
Коментари Харесай

Премиер обеща, че ще намали цените на бензина

Френското държавно управление ще обезпечи „ отстъпка “ от 15 цента на литър гориво на всички бензиностанции в страната на фона на внезапното повишаване на цените. „ Средно цените на горивата в цялата страна към този момент надвишават 2 EUR за литър, било то бензин или дизел. И евентуално за дълго време ", сподели в изявление за вестник La Parisien френският министър председател Жан Кастекс.

Трябва да напомним, че всеобщите демонстрации на придвижването на „ Жълтите жилетки “ започнаха в цяла Франция в края на 2018 година на фона на покачващите се цени на горивата, главно дизела, а по-късно 1 литър струваше малко повече от 1,5 EUR. Вярно е, че през октомври 2021 година цената на горивото надвиши индикаторите преди митинга и изключително внезапно нарастване стартира през декември.

„ Правителството ще даде на всички французи отстъпка от 15 цента на литър бензиностанция. Тя ще важи за всички типове гориво и ще влезе в действие от 1 април за период от четири месеца ", сподели Castex. Според него страната чака да похарчи към 2 милиарда EUR за тази цел.

В същото време управляващите молят доставчиците на горива и петролните компании също да създадат крачка в тази посока и да предложат „ отстъпка “ от 5 цента на литър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР