Представители на Египет, Съединените щати и Израел ще се срещнат

...
Представители на Египет, Съединените щати и Израел ще се срещнат
Коментари Харесай

Египет, САЩ и Израел ще обсъдят днес в Кайро отварянето на граничния пункт “Рафах”

Представители на Египет, Съединените щати и Израел ще се срещнат през днешния ден в Кайро, с цел да обсъдят отварянето на граничния контролно-пропускателен пункт “Рафах ”, заяви телевизия “Ал Кахера нюз ”, базирайки се на почитан представител на египетските управляващи. 

Условието на Египет е Израел изцяло да се изтегли от пункта, който беше затворен, откакто израелската войска откри надзор върху палестинската му част. Кайро държи Тел Авив виновен за последствията от затварянето на “Рафах ” и утежняването на филантропичната обстановка в Газа, показва източникът. 

По думите му Египет поставя старания да възобнови договарянията за помирение на фона на скорошното американско предложение, написа Българска телеграфна агенция.

На 7 май Израел стартира наземна интервенция в пограничния град Рафах, като откриха надзор върху едноименния граничен пункт от палестинската му страна за първи път от 2005 година, когато израелските заселници и военни елементи се изтеглиха от анклава. 

Йордания разгласи, че на 11 юни взаимно с Египет и Организация на обединените нации провежда изключителна интернационална конференция за филантропичната злополука в Газа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР