Френското правителство може да използва данъчни мерки, за да възстанови

...
Френското правителство може да използва данъчни мерки, за да възстанови
Коментари Харесай

Макрон измисли как да надхитри търговците на храни

Френското държавно управление може да употребява " данъчни ограничения ", с цел да възвърне част от облагите, осъществени от компаниите от бранша на хранително-вкусовата индустрия, в случай че те откажат да договарят по отношение на високите цени на своите артикули, съобщи през днешния ден министърът на стопанската система, финансите, промишления и цифровия суверенитет Брюно Льо Мер, представен от Ройтерс.

Кабинетът в Париж е ядосан, че цените на дребно остават високи макар поевтиняването на главните хранителни артикули, отбелязва организацията.
-->
Льо Мер съобщи, че фирмите от бранша на хранително-вкусовата промишленост осъществят огромни облаги и би трябвало да продължат договарянията с търговците на дребно за понижаване на цените.

" Ако представителите на хранително-вкусовата промишленост не се върнат на масата на договарянията ние ще използваме всички благоприятни условия, които имаме, в това число данъчните ставки, с цел да върнем облагите, които незаслужено са осъществени за сметка на потребителите ", сподели Брюно Льо Мер пред публицисти преди да взе участие в среща с представители на огромните търговски вериги.

Цените на питателните артикули във Франция се покачиха внезапно, откакто през март фирмите в бранша на хранително-вкусовата промишленост и комерсиалните вериги се договориха да ги покачат с 10 на 100, с цел да " покрият по-високите си индустриални разноски ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР