Френският заместник-министър на промишлеността Агнес Пание-Рунаше заяви в петък, че

...
Френският заместник-министър на промишлеността Агнес Пание-Рунаше заяви в петък, че
Коментари Харесай

Франция може и да не се нуждае от ваксината на "АстраЗенека" през второто полугодие



Френският заместник-министър на индустрията Агнес Пание-Рунаше съобщи в петък, че страната може да спре да употребява имунизацията против Covid-19 на " АстраЗенка " (AstraZeneca) през втората половина на годината, защото се чака Европейският съюз да получи по-големи количества от другите ваксини.

Тя означи доставката на 1,4 милиона дози от имунизацията на " АстраЗенека ", който Франция чака тази седмица след обилни закъснения и дефицит при досегашните доставки.

Агнес Пание-Рунаше обаче удостовери доверието на френското държавно управление в сигурността на британско-шведската ваксина и изрази " огромно удовлетворение " от нея. Тя удостовери и задачата да се имунизират всички възрастни във Франция " до края на лятото ", като страната възнамерява да имунизира до 400 000 души дневно.

Снощи доктор Антъни Фаучи, началник на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и най-хубав медицински консултант на президента Джо Байдън, съобщи, че имунизацията против Covid-19 на " АстраЗенека " може даже да не е нужна в Съединени американски щати.

 доктор Антъни Фаучи

В изявление за Ройтерс доктор Фаучи уточни, че даже в случай че тази ваксина получи утвърждение на лекарствения регулатор в Съединени американски щати, страната може към този момент да има подсигурени задоволително дози от други ваксини, с цел да се погрижи за цялото американско обитаеми, в това число и вероятни бустерни дози.

Съединени американски щати към този момент утвърди незабавната приложимост на коронавирусните ваксини на Pfizer/BioNTech, на Moderna и на Johnson & Johnson, като си обезпечи договори за стотици милиони дози. Компанията Novavax, която през предходната година подписа контракт с държавно управление на Съединени американски щати за 1,6 милиарда $ като част от проекта Operation Warp Speed на американската администрация за създаването и даването на ваксини, се надява до месец май да получи позволение за незабавна приложимост на своята ваксина от Администрацията по храните и медикаментите (FDA).

Ако това се случи, Съединени американски щати могат в последна сметка да разпространят своя дял от имунизацията на " АстраЗенека " в други страни. Миналия месец администрацията на Байдън разгласи, че ще даде на заем 4 милиона дози от имунизацията на " АстраЗенека " на Канада и Мексико, където тя към този момент получи утвърждение за приложимост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР