Френският специалист Арсен Венгер призова за радикална промяна в световния

...
Френският специалист Арсен Венгер призова за радикална промяна в световния
Коментари Харесай

Арсен Венгер призова за радикална промяна във футбола

Френският експерт Арсен Венгер прикани за радикална смяна в международния футболен календар. Бившият управител на Арсенал сега заема управителен пост във ФИФА и непрекъснато упорства за разнообразни промени.

Според Венгер, футболните шампионати би трябвало да бъдат напълно реорганизирани и сезоните да се състоят от месец март до месец ноември. Той също упорства за Световни шампионати на всеки две години.

„ Това е моя фантазия. Не е фантазия, която съм споделил с доста хора сега, само че мисля, че имам преимуществото да съм работил в Япония”, показа Венгер, който бе треньор на ФК Нагоя в средата на деветдесетте.

„ Тогава играехме от март до ноември и бе съвършено. Ако това се случи в този момент, към този момент няма да споделяме „ той завоюва шампионата през сезон 2018/2019”. Не, шампионатът бе извоюван през 2018 или 2019, или 2020”, аргументира се французинът.

„ Вярвам също, че би трябвало да реорганизираме календара напълно. Във ФИФА, дружно с президента Джани Инфантино се опитваме да създадем среща с всички заинтригувани страни в играта, с цел да променим напълно календара, тъй като би трябвало да плануваме бъдещето, където може би ще би трябвало да пътуваме по-малко”, продължи той.

„ Ако погледнете отборите на финалистите на международни шампионати, ще видите, че тяхната междинна възраст е 27-28 години. Много е дребен шансът да спечелите идващото международно състезание, тъй като то е чак след четири години, когато множеството играчи ще бъдат на 32 или 33 години. Точно поради това би трябвало да организираме международни и европейски шампионати на всеки две години и да спрем всички останали турнири”, сподели още Венгер.

Той също има вяра, че със средствата от огромните шампионати ще може да се помогне на повече по-малки страни, с цел да развиват футбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР