Френският сайт Olivierdemeulenaere.wordpress.com своевременно съобщи за пленените през февруари в

...
Френският сайт Olivierdemeulenaere.wordpress.com своевременно съобщи за пленените през февруари в
Коментари Харесай

Olivierdemeulenaere: Лондон отмъсти на Москва за пленения в Сирия британски спецназ

Френският уебсайт Olivierdemeulenaere.wordpress.com навреме заяви за пленените през февруари в Източна Гута край Дамаск английски военнослужещи от 22-и батальон на Специалната авиационна работа (SAS), които правили координацията и поддръжката на терористите. Лондон не можа да преглътне срама от унизителните молби да си спасят пленниците и това може би има връзка със „ случая Скрипал ” и усърдието на Лондон при нощните авиационни удари на 14 март.

Това не е първото залавяне на натовски инструктори и командоси. Например през 2013 година в Алепо бяха взети в плен 23 бойци от френското Командване за специфични интервенции (COS), които установяваха взаимоотношение с групировки от ИД, координираха дейностите им и уреждаха техническата поддръжка. В резултат на секрети договаряния сред Париж и Дамаск обстановката е уредена без кавги.

Година преди този момент (2012) подобен сюжет е разигран в Хомс, където са хванати 40 турски и 20 кадрови френски офицери. Те се върнати в страните си с посредничеството на Ливан.

Най-грамаден и гръмък беше абсурдът през декември 2016 година в Алепо, за който БЛИЦ писа. Тогава бяха пленени 110 кадрови разузнавачи от Съединени американски щати, Франция, Англия, Израел, Катар, Мароко и Саудитска Арабия. Те бяха освободени против правото на шиитите от два анклава в Идлиб да изоставен регионите си.

Последва убийството на 23 септември 2017 година на съветският военачалник Валерий Асапов. Той се намираше в командния пункт на сирийския 5-и доброволчески щурмови корпус край Дейр ез-Зор. Внезапно „ умерената опозиция” откри масиран прицелен минохвъргачен и ракетен огън по маскирания блиндаж. Никой там не разполагаше с такова разузнаване (визуално, радиоелектронно) за установяване на координатите, с изключение на американците.

В отговор на аргументираните обвинявания срещу американския спецназ, от Вашингтон последваха пояснения, че тяхната основна задача е битката с интернационалния тероризъм.

Русия не влезе в полемика, само че след 3 дни нанесе ракетен удар на място, където се бяха събрали сътрудници на американските спецслужби с главатари на радикалната ислямистка формация „ Хайят Тахрир аш-Шам”. В резултат бяха убити 32 души, от които 14 жители на Съединени американски щати, в това число цялата група от американския спецназ.

За да бъде картината по-пълна, следва да се съобщи, че френските спецслужби са направили в Близкия Изток голям брой закононарушения. След като неотдавна против някогашния президент Никола Саркози стартира разследване за нелегално финансиране, стана ясно, че на 20 октомври 2011 година френски сътрудник е прострелял Муамар Кадафи, с цел да не стане очевидно финансирането на президентската акция. Нещо повече: Франция преди този момент се нагърби да управлява интервенцията против Либия.

За 13 година престояване в Афганистан са постъпили към 700 заявки на жертви и очевидци за жестокости на SAS. На тях бе даден ход откакто след абсурден случай се намесиха английските медии.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР