Френският президент Еманюел Макрон ще даде днес актуална информация за

...
Френският президент Еманюел Макрон ще даде днес актуална информация за
Коментари Харесай

Макрон препоръчва трета доза ваксина на уязвимите французи

Френският президент Еманюел Макрон ще даде през днешния ден настояща информация за обстановката с Covid-19 в цялата страна. Броят на позитивните случаи се е нараснал с близо 25 % в границите на една седмица, което провокира спекулации по отношение на въвеждането на наложителна трета доза ваксина. С по-малко от 6 месеца до президентските избори се чака Макрон също да се заеме с стопански въпроси и промени, съобщи RFI.

Речта му

Този път наподобява, че фокусът му ще бъде върху насърчаването на французите да призоват възрастните и уязвимите хора да получат трета доза от имунизацията.

Миналия четвъртък Световната здравна организация дефинира Европа като новия " епицентър на епидемията " с към 500 000 смъртни случая до края на зимата, в случай че не бъдат взети спомагателни защитни ограничения в този момент. Франция обаче, 75 % от популацията на която е изцяло имунизирано , наподобява в по-добро състояние спрямо други страни на този стадий.
 Франция утвърди потреблението на Covid здравни документи до юли 2022 година
Франция утвърди потреблението на Covid здравни документи до юли 2022 година

Част от по-широко законодателство, обвързвано с разширение на изключителното здравно състояние

Но с наближаващата зима процентът на инфектираните още веднъж нараства.

Според организацията за публично здраве Santé publique France, 8 547 нови инфекции са регистрирани в неделя за денонощие , спрямо 6 329 предходната неделя. Съобщени са приблизително 7230 случая, което е нарастване от към 23,4 % за една седмица. От 6709 пациенти с Covid в болница, 1101 са в интензивно лекуване, 20 от тях са признати през последните 24 часа, а 10 се смъртните случаи.

Правителството разгласи в понеделник, че маските още веднъж ще станат наложителни в началните учебни заведения в 40 департамента, където процентът е повишен до повече от 50 случая на 100 000 поданици за интервал от пет дни. Това се случва, когато децата се връщат на учебно заведение след двуседмична междусрочна почивка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР