Френският президент Еманюел Макрон и британският премиер Риши Сунак обещаха

...
Френският президент Еманюел Макрон и британският премиер Риши Сунак обещаха
Коментари Харесай

Макрон и Сунак се споразумяха да си сътрудничат за имиграцията и ядрената енергетика

Френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Риши Сунак дадоха обещание " амбициозно съдействие " в региона на атомната сила , което да помогне за справяне с въздействието от съветското настъпление в Украйна върху енергийните доставки, заяви Ройтерс.

Двамата водачи се срещнаха в коридорите на срещата на високо ниво за климата, която се организира в Египет под егидата на Организация на обединените нации (КОП27). Това е първата им среща, откогато Сунак стана министър-председател.

Макрон и Сунак желаят и възстановяване на координацията за справяне с миграцията, заяви френското президентство.

Британският министър председател съобщи в коридорите на КОП27, че желае " тясно съдействие " с Париж във връзка с имиграцията, а " Даунинг стрийт " удостовери, че съглашение по тази тематика е напът да бъде финализирано, оповестява Франс прес.

" Беше ужасно да се срещна с президента Макрон и да поговорим освен за битката с противозаконната имиграция, само че и за други области, в които желаеме да си сътрудничим тясно с французите ", съобщи английският водач след срещата.

След интервал на напрежение сред Лондон и Париж държавното управление на Риши Сунак, който стана министър председател на фона на политическа рецесия след оставките на Борис Джонсън и Лиз Тръс, наподобява възприема по-помирителен звук по отношение на Франция, отбелязва Агенция Франс Прес.

Макрон и Сунак към този момент се бяха договорили в телефонен диалог в края на октомври да подобрят съдействието в региона на имиграцията. От началото на годината рекордният брой от близо 40 000 души към този момент рискуваха живота си, пресичайки Ламанша с дребни лодки.

Това е комплициран проблем и той няма да бъде решен за една вечер, акцентира Сунак, чието държавно управление е подложено на напън да се оправи с притока на мигранти. " Мисля, че има опция да работим дружно, освен с французите, само че и с други страни ", добави английският министър председател. Той даде обещание да заяви повече детайлности " през идващите седмици ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР