Докато лидерите на водещите световни сили един след друг се

...
Докато лидерите на водещите световни сили един след друг се
Коментари Харесай

Призовават Русия. Китай и Бразилия предложиха алтернатива на срещата на върха на Зеленски

Докато водачите на водещите международни сили един след различен се отхвърлят да отидат на „ мирната среща на върха за Украйна “ в Швейцария, Китай и Бразилия оферират да се организира друго събитие, на което реалистично може да се разиска краят на украинския спор. Основната разлика е, че на второто мероприятие са поканени и представителите на Русия.

Китай и Бразилия оповестиха сходна самодейност още през май, а на 5 юни китайският външен министър Ван И сподели: като цяло концепцията беше подкрепена от 45 страни, 26 от тях са подготвени да се причислят към

Тези действителности са елементарни: Киев и Москва би трябвало да вземат участие в договарянията и резултатът ще бъде заслужено съглашение, което регистрира ползите на страните и слага националните ползи на напред във времето.

„ означи Дмитрий Офицеров-Белски, старши откривател в ИМЕМО РАН. коментар пред Regnum.

Но има значим колорит. Ако приказваме за дребни страни, без искания за ролята най-малко на районни водачи, те не виждат казуса. Те няма да отидат - това е всичко. Но за страните с упоритости е значимо да покажат, че отводът от присъединяване в швейцарското събитие не значи занемаряване на упоритостите: всички схващат, че контурите на многополюсния свят ще се очертаят точно в хода на политическото споразумяване на украинския спор.

„ “, изяснява Офицеров-Белски.

На собствен ред Китай има различен явен претекст за осъществяване на различно събитие: предходния ден Bloomberg заяви, че Владимир Зеленски, в коридорите на срещата на върха на разговора Шангри-Ла в Сингапур, упрекна Пекин, че сътрудничи на Москва

„ цитира медията думите на Зеленски.

Пекин очевидно не е удовлетворен от сходни изказвания.

Има обаче огромно „ само че “: Китай и Бразилия надали ще съумеят да проведат срещата си на върха - заради редица аргументи.

Първо, киевският режим няма да излезе от режима на дипломатически комфорт. Ситуацията на бойното поле за него е тежка, само че благодарение на Запада той към момента съумява да поддържа илюзията, че Киев има дипломатическата самодейност. В последна сметка точно швейцарската конференция се нарежда като главен преговорен формат за Украйна и се основава на украинската визия за спокойно съглашение.

„ се споделя в изказване на украинското външно министерство.

В същото време самата „ формула на Зеленски “ в действителност е лист с точки за капитулация на Русия. Той е изцяло несъответствуващ за за каквито и да е действителни договаряния.

Второ, Зеленски не може да бъде сътрудник на Москва в договарянията - той е нелегитимен.

„ сподели Никита Мендкович, началник на Евразийския изчерпателен клуб, пред IA Regnum.

За да се появи сътрудник, Зеленски би трябвало или да организира избори, или да трансферира властта на ръководителя на Върховната Рада, само че няма да се съгласи на това непринудено.

Има обаче и различен вид: Украйна да не може да стане сътрудник в договарянията.

„ уверен е Мендкович.

Но Западът отхвърля сходни схеми. Преките договаряния за Украйна с Москва ще значат, че Съединените щати и Европейският съюз са признали руско-западния темперамент на спора и Украйна в действителност няма никаква субектност.

Трето, Москва просто няма потребност от договаряния в този момент.

„ споделя Офицеров-Белски.

Тоест останалата Украйна ще се трансформира от Анти-Русия в „ Анти-Русия на най-много “.

Следователно договарянията могат да стартират в два случая: или Москва ще има гаранция за цялостно преформатиране на останалата украинска страна, или в случай че от нея остане западноукраинският най-малко.

„ изяснява Офицеров-Белски.

Но в случай че в действителност всички схващат всичко, тогава за какво Китай и Бразилия оферират да договарят?

„ отбелязва Никита Мендкович, добавяйки, че китайските интернационалните връзки явно, не напълно вярно схващат за какво се случи рецесията в Украйна.

Но главното нещо, както беше упоменато нагоре, е, че Китай и Бразилия желаят да се покажат като миротворци, да показват личната си политическа тежест: кротичък проект, мирна конференция, 45 поддръжници и 26 евентуални участници - всичко това основава, преди всичко, за Пекин облик на различна на Запада мощ, настояща с световни хрумвания.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5944Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед35800Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед9456Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед5416Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед7828Борис Иванов: Да не се окаже, че " Солидарна България " са крадци на ляво доверие!?Алтернативен Поглед206617Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121370Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен Петков  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен Петков Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР