Френският парламент окончателно одобри законодателни промени, според които минималната възраст

...
Френският парламент окончателно одобри законодателни промени, според които минималната възраст
Коментари Харесай

Франция забрани секса с лица под 15 години

Френският парламент дефинитивно утвърди законодателни промени, съгласно които минималната възраст за полово единодушие на лицата е 15 години, съобщи Ройтерс. Гласуването пристигна след вълната от сигнали за полово принуждение и блудничество, част от придвижване на Франция #MeToo.

При второ четене на законопроекта членовете на долната камара на Народното събрание единомислещо гласоподаваха да приведат законите в сходство с множеството други западни страни.

Съгласно законодателството, сексът с деца под 15 години се смята за обезчестяване, което се санкционира с до 20 години затвор. Това няма да важи само, в случай че сред двамата сътрудници има дребна възрастова разлика. Законопроектът също по този начин не разрешава възрастен човек да прави секс с родственик на възраст под 18 години.

Министърът на правораздаването Ерик Дюпонд-Морети сподели, че гласуването изпраща ясно обръщение и пази децата. Досега прокурорите трябваше да потвърдят, че малолетно лице е било насила, застрашено или подведено да прави секс с възрастен, с цел да му издигнат обвиняване за обезчестяване или полово принуждение.

" Това е исторически закон за нашите деца и нашето общество ", добави той. „ Никой пълновръстен принудител няма да може да претендира за взаимно единодушие с малолетно лице под 15-годишна възраст “.
Проектозаконът бе иницииран от членове на Сената, които предложиха възрастта за единодушие да бъде избрана на 13 години – една от най-ниските в Европа. Но държавното управление на президента Еманюел Макрон упорства на повдигането на 15 години.

Във Франция, която от дълго време е позната с облика си на романса, половия тормоз на дами и деца от години минаваше неусетен или прикриван във високите ешелони на властта и измежду известни персони., само че през последните години в страната се трансформираха много неща.

Движението #MeToo се оказа превратна точка за Франция. През 2020 година за това способства и френски публицист, който намерено е писал за своята педофилия.

Франция стегна законодателството си във връзка с половите закононарушения през 2018 година, като криминализира половия тормоз по улиците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР