Френският финансов министър Брюно Льо Мер заяви днес, че Франция

...
Френският финансов министър Брюно Льо Мер заяви днес, че Франция
Коментари Харесай

Франция предлага всички страни от Г-7 да налагат данъци на технологичните компании

Френският финансов министър Брюно Льо Мер съобщи през днешния ден, че Франция ще извърши желанието си да полза с налози приходите на огромните софтуерни компании и прикани Съединени американски щати да не вкарват комерсиалните мита в дебата за справедливото облагане на цифровите услуги, съобщи Ройтерс.

Льо Мер сподели това в отговор на опасността на американския президент Доналд Тръмп, че ще вкара мита за френските виновност в отговор на френския налог върху цифровите услуги, който съгласно него е незаслужено ориентиран против американски компании.

Той добави, че Франция се надява водачите от Г-7 да реализират кардинално съглашение за универсално данъчно облагане на цифровите услуги на идната среща на върха в Биариц. " Искаме занапред до края на август - срещата на Г-7 в Биариц - да стигнем до съглашение за универсално данъчно облагане на цифровите действия ", сподели Льо Мер на конференция в Берси.

Льо Мер акцентира, че френският налог върху колосите в цифровата сфера няма да визира единствено американски компании, а ще бъде натрапен и върху европейски и китайски компании, съобщи " Франс прес ". " В наш интерес е да имаме обективен дигитален налог ", сподели Льо Мер пред публицисти.

По мотив опасността от Тръмп, той прикани публицистите да не смесват двете тематики. " Ключовият въпрос е по какъв начин да реализираме консенсус за заслужено данъчно облагане на цифровите действия ", сподели министърът.
Преди две седмици френският Сенат утвърди 3% данък върху приходите от цифрови услуги, осъществени на територията на Франция. Той ще засегне компании с над 25 милиона евро оборот във Франция и 750 милиона в международен мащаб.

Други европейски страни, в това число Австрия, Англия, Испания и Италия, също оповестиха проекти да вкарат сходни налози.

Льо Мер повтори думите на Макрон, че Франция ще анулира националния си дигитален налог, в случай че бъде реализирано съглашение за повсеместен налог на ниво Организация за икономическо съдействие и развиване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР