Френският автомобилен производител Рено (Renault) обяви, че продажбите му в

...
Френският автомобилен производител Рено (Renault) обяви, че продажбите му в
Коментари Харесай

Спад на автомобилните продажби на Renault с 4,5% през 2021 г.



Френският авто производител " Рено " (Renault) разгласи, че продажбите му в международен мащаб са спаднали през 2021 година за трета поредна година основно заради проблеми с доставките на електронни чипове.

Renault заяви, че продажбите на леки и лекотоварни коли са намалели през предходната година с 4,5% до 2 696 401 броя по отношение на 2020 година, като единствено продажбите на леки коли са спаднали със 7,1%, до момента в който при комерсиалните лекотоварни транспортни средства е маркиран растеж от 12% по отношение на година по-рано.

Продажбите единствено на марката Renault са намалели с 5,3%, до момента в който продажбите на марката Dacia са се нараснали с 3,1%, а продажбите на LADA са се повишили с 0,3%. Марката LADA продължава да води на съветския пазар с пазарен дял от близо 21%

Френският авто колос Renault, който дружно с световните си съперници се насочва към производството на електрически транспортни средства под управлението на основния си изпълнителен шеф Лука де Мео, съобщи, че следва политиката за продажби, стартирана през третото тримесечие на 2020 година, която води до увеличение на каузи на продажбите му в най-вече печеливши канали.

" Гамата E-TECH (електрически транспортни средства и хибридни двигатели) съставлява 30% от продажбите на леки коли на Renault в Европа през 2021 година (срещу 17% през 2020 г.) “, разгласи още френският авто производител, като добави, че " насъбраните поръчки в Европа са се удвоили спрямо 2020 година и възлизат на повече от тримесечните продажби ".

Renault означи, че в петте съществени европейски страни - Франция, Германия, Испания, Италия и Обединеното кралство - делът на продажбите за клиенти на дребно в този момент съставлява 58%, което е с 6 пункта повече спрямо 2019 година, преди началото на пандемията от Covid-19.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР