Френските законодатели почетоха днес паметта на учителя по история, обезглавен

...
Френските законодатели почетоха днес паметта на учителя по история, обезглавен
Коментари Харесай

Френските депутати почетоха паметта на учителя, убит от ислямист

Френските законодатели уважиха през днешния ден паметта на учителя по история, обезглавен от хипотетичен ислямист предходната седмица, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция

Повече от 200 депутати и парламентарни чиновници, носещи защитни маски и шалове с цветовете на трикольора, резервираха безмълвие в респект на Самюел Пати на стълбите на Националното заседание в студения октомврийски следобяд.

Пати сподели провокирали дискусия карикатури на пророка Мохамед на учениците си в урок, отдаден на свободата на словото. Неговият палач, който бе убит от полицията малко след убийството, се похвали за действието си в интернет и написа, че учителят е унижил пророка.

Председателят на Националното заседание Ришар Феран по-късно сподели пред депутатите, че животът на един преподавател е "свещен ". Пати е бил "убит, тъй като е развивал сериозно мислене у бъдещите жители във Франция, която почита всички отзиви и всички вярвания, където има независимост на словото ", добави той.

Ръководителят на центристкия блок на президента Еманюел Макрон в долната камара на Народното събрание Кристоф Кастанер, сподели, че депутатите ще са "воини в битката с многоглавата ламя на ислямизма ".

Консервативният опозиционен народен представител Ерик Сиоти прикани държавното управление да предложи конституционна корекция, която да разреши пандизчиите ислямисти и хипотетични ислямисти да бъдат обект на строго наблюдаване след освобождението им от пандиза.

Макрон се чака на следващия ден да управлява национална гала в памет на Пати в Сорбоната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР