Френските власти са започнали разследване за произхода на парите, с

...
Френските власти са започнали разследване за произхода на парите, с
Коментари Харесай

Френските власти разследват руските олигарси

Френските управляващи са почнали следствие за произхода на парите, с които съветските олигарски са купили имущество в страна. Става дума за лица, считани за близки до Путин. През пролетта активи на руснаци на стойност над 23 милиарда EUR бяха замразени във Франция.

На 1 юли Националната финансова прокуратура на Франция (PNF) стартира авансово следствие на благосъстоятелност, добита в страната от „ съветски олигарси, близки до Владимир Путин “, написа Le Parisien, без да прецизира източника на информацията или имената на забърканите лица. В същото време вестникът означи, че информацията му е " доказана " от PNF. За началото на следствието оповестиха и източник на телевизионния канал TF1, осведомен със случая, както и осведомен източник на вестник Le Figaro.

Според Le Parisien, става дума за следствие на вероятни случаи на пране на пари като част от проведена група, както и на случаи на корупция, заграбване на обществени средства и укриване на налози при „ усложнени условия “. Одитът стартира, откакто Transparency International (руското министерство на правораздаването включи съветската Transparency International-R в регистъра на задграничните организации с нестопанска цел) показа лично следствие за произхода на благосъстоянието на съветски предприемачи през месец май, твърди TF1. Тогава френският отдел на Transparency International подаде тъжба до PNF. Тогава Le Monde писа, че организацията е привлякла внимание към недвижимите парцели на " олигарсите " във Франция и е оповестила случаи на пране на пари, безразсъдно консумиране на запаси, кражба на артикули и съучастничество в тези закононарушения.

Франция, като член на Европейския съюз, се причисли към всички наказания против Русия, които Европейски Съюз наложи в отговор на „ специфичната военна интервенция “ на Русия в Украйна. До края на април управляващите на страната са замразили активи на руснаци на своя територия за 23.7 милиарда EUR, отбелязва Le Figaro.

През април беше запорирана вилата на милиардера Роман Абрамович на Лазурния бряг, както и къщите на милиардера Олег Дерипаска и предприемачите Муса Бажаев и някогашния член на Forbes Кирил Шамалов (151-во място в класацията на най-богатите предприемачи в Русия).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР