Френските власти одобриха ваксинирането срещу ковид на хора на 16

...
Френските власти одобриха ваксинирането срещу ковид на хора на 16
Коментари Харесай

Във Франция срещу COVID-19 могат да се ваксинират някои хора на 16 и 17 г.

Френските управляващи утвърдиха имунизирането против коронавирус на хора на 16 и 17 години, които са изложени на нараснал риск от съществено боледуване при вероятно заразяване с вируса, съобщи Ройтерс.

Решението бе оповестено през днешния ден от френското министерство на опазването на здравето.

Франция се пробва последователно да форсира акцията си за имунизиране против COVID-19, отбелязва Ройтерс.

Здравното министерство заяви, че хората на 16 и 17 години ще могат от през днешния ден да се имунизират против Коронавирус с имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" На хората на 16 и 17 години, при които се следят патологични положения, излагащи ги на доста висок риск от тежка форма на боледуване на Коронавирус, могат от през днешния ден да се имунизират с имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " във имунизационните центрове, съобщи френската Главна дирекция по опазване на здравето в известие, което бе адресирано до здравните служащи.

Списък с патологични положения, които основават висок риск от тежко боледуване от Коронавирус, бе направен по-рано от здравните управляващи за други възрастови групи.

Този лист включва раковите заболявания, които са в развой на лекуване, сериозните форми на хронични бъбречни болести, трансплантациите на органи, муковисцидоза, тризомия 21 и някои редки болести.

Общият брой на хората, които към този момент имат опция да се имунизират против Ковид след новото решение на френските управляващи, е към 800 хиляди души, отбелязва Франс прес.

От понеделник, 10 май, във Франция против Ковид към този момент ще могат да се имунизират всички хора на възраст 50 и повече години, разгласи френският президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР