Френските учени съобщиха за успешни резултати от клиничното изследване на

...
Френските учени съобщиха за успешни резултати от клиничното изследване на
Коментари Харесай

Франция тества успешно лекарство срещу коронавирус

Френските учени оповестиха за сполучливи резултати от клиничното проучване на действието на композиция от две съществуващи медикаменти – хидроксихлорохин и азитромицин – против новия корановирус. Тяхното проучване е оповестено в списанието International Journal of Antimicrobial Agents, представени от Nova.

Към днешна дата не съществуват специфични препарати, предопределени за лекуването на COVID-19. При няколко стотин клинични тествания, които се организират в целия свят, се учи въздействието на съществуващите медикаменти върху коранавируса.

Изследванията се организират към две групи препарати: ремдесивир – вътрешно венозно лекарство с необятна противовирусна интензивност и антималарийните медикаменти хлорохин и хидроксихлорохин.

При лабораторните тествания всичките три препарата са посочили интензивност против ковид, а хлорохинът се употребява като предложено противовирусно средство за лекуването на COVID-19 в Китай. Но за потреблението на един от тези три препарата са нужни клинични проби.

Френските учени са провели първите клинични проучвания на успеваемостта на потреблението на хидроксихлорохин настрана и в комбиниране с антибиотиците азитромицин за лекуването на COVID-19. Изследванията са извършени в инфекциозната болница Méditerranée Infection на Университетската болница към Марсилския университет.

В проучването са взели участие 30 възрастни пациенти, както със признаците на COVID-19, по този начин и без тях, при които е доказано, че са носители на SARS-CoV-2. От тези, които не са се съгласили да одобряват новите препарати, са съставили контролна група от 16 души. На тях им е препоръчано лекуване с антибиотици за попречване на бактериалната суперинфекция.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР