Френските тайни служби наблюдават около 7500 души, които биха могли

...
Френските тайни служби наблюдават около 7500 души, които биха могли
Коментари Харесай

Франция наблюдава 7500 потенциални атентатори

Френските секрети служби следят към 7500 души, които биха могли да вземат участие в терористични офанзиви, оповестява „ Дойче Веле “, съобщи организация БГНЕС.

Цифрата е предоставена от ръководителя на Главната дирекция за вътрешна сигурност (DGSI) Никола Лернер в изявление за радио „ France Info “, в което той акцентира, че „ ислямисткият тероризъм “ продължава да бъде главната опасност пред Франция. За да илюстрира това, той напомни, че през последните осемнадесет месеца Франция е била жертва на седем набези, а други пет са предотвратени.

Лернер сподели, че дружно с по-традиционния профил на терориста, през последните години се появи нов, този на " по-изолирани лица ", без директни връзки с организации. В тази връзка той означи, че причинителите на последните девет набези не са регистрирани от тайните служби.

Тази информационна интервенция на генералния шеф на тайните служби се прави един ден откакто DGSI показа своя уеб страница, с цел да осведоми обществеността за своите задачи, само че също по този начин да направи институцията привлекателна за тези, които желаят да работят в нея. Целта е да наемете още 1200 сътрудници до 2024 година, с цел да достигнете 5500.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР