Френските лекари вече не могат да използват хидроксихлорохин за лечение

...
Френските лекари вече не могат да използват хидроксихлорохин за лечение
Коментари Харесай

Франция забрани лекарство за COVID-19, което пие Тръмп

Френските лекари към този момент не могат да употребяват хидроксихлорохин за лекуване на случаи на COVID-19 съгласно новите правила от през днешния ден. Това се случва откакто два френски консултативни органа обявиха, че лекарството може да съставлява сериозен риск за здравето, съобщи БГНЕС.

Използването на лекарството се оказа спорно. Въпреки неналичието на задоволително опити за неговата успеваемост обаче някои видни лекари и даже президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп започнаха да го поддържат по време на епидемията от ковид.

Преди седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че от седмица и половина приема лекарството хидроксихлорохин, заяви Ройтерс.

Тръмп почнал да взима основаното на хинин лекарство против малария по своя самодейност.

" Попитах лекарите дали мога да го пия и те ми споделиха - в случай че искаш, давай. ", съобщи Тръмп пред кореспонденти.

Според него има огромна възможност хидроксихлорохина да има позитивно деяние. Тръмп уточни, че взимал по едно хапче всеки ден.

Експерти предизвестяват, че хидроксихлорохин не би трябвало да се приема всеобщо, тъй като има странични резултати и може да изкара сърцето от темп. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР