Френски астронавт информира за вредите от изменението на климата на

...
Френски астронавт информира за вредите от изменението на климата на
Коментари Харесай

Френски астронавт: Земята е тъжна гледка от Космоса

Френски астронавт осведоми за вредите от изменението на климата на Земята, видени от Космоса, като ги назова " тъжна панорама " в диалог с президента Еманюел Макрон.

Томас Песке, който е на втората си обиколка на Международната галактическа станция (МКС) в орбита към планетата, сподели пред Макрон посредством видеовръзка, че разрушителното влияние на човешката активност става все по-видимо, даже от разстояние 400 км.

" За страдание това е по този начин, господин президент ", сподели Песке.

" През илюминаторите на галактическата станция ясно виждаме крехкостта на Земята. Виждаме нездравословните последствия от човешката активност, замърсяването на реките и въздуха ".

Астронавтите на станцията са следили " цели горящи райони, като да вземем за пример в Канада. Видяхме Калифорния, покрита с облак пушек, видяхме пламъците с невъоръжени очи ".

Подобни разрушения могат да се видят в Гърция и Южна Франция, сподели астронавтът, като разказа и " тъжната панорама на повтарящите се тропически стихии ".

Запитан от Макрон дали нещата са се трансформирали от първата задача на Песке през 2016 година, астронавтът отговори:

" Да, метеорологичните феномени се форсират с тревожна скорост ".

Видимо изумен от тази констатация, Макрон остана безмълвен за миг, след което сподели:

" Трябва да ускорим доста повече нашите задължения и тяхното осъществяване. Това е задачата на COP26. "

Песке, астронавт на Европейската галактическа организация, е актуалният пълководец на МКС. Той би трябвало да се завърне на Земята през идващите дни след втори шестмесечен престой на станцията, пет години след първата му задача на МКС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР