Френската застрахователна компания AXA разгледа инциденти свързани с електрически автомобили

...
Френската застрахователна компания AXA разгледа инциденти свързани с електрически автомобили
Коментари Харесай

Катастрофите с ел. коли са по-скъпи и по-опасни за другите на пътя

Френската застрахователна компания AXA прегледа произшествия свързани с електрически коли и организира няколко краш теста в Цюрих, посредством които да разбере какви са разликите при злополука с стандартен автомобил и подобен с акумулатори. По време на тестванията компанията открива, че случаите с коли на ток са по-скъпи, по-опасни за пътуващите в другия автомобил и предизвикват повече поселдствия.
`Катастрофите

“Ние като застрахователи и нашите клиенти също би трябвало да следим новите опасности: Въпреки че електрическите коли не предизвикват повече катастрофи в тази страна, те постоянно могат да доведат до по-скъпи самостоятелни искове, ” сподели Нилс Райх, шеф на застрахователната компания AXA в Германия. Причините за това са няколко и те евентуално са ясни на всеки.
`Катастрофите

Електрическите коли са цялостни с нови технологии, които постоянно не могат да бъдат поправени, в случай че бъдат развалени. Също по този начин, колите на ток са по-големи и по-тежки от останалите коли на пътя. Поставянето на батериите в долната част на колата има своите преимущества по-отношение на разпределението на тежестта, само че постоянно вредите, които са нанесени при тях са скъпи, а от време на време и извънредно рискови.

Колите на ток се оказват по-безопасни при обстановки в които би трябвало да се разчита на доускорението. Високият въртящ миг още от старт им дава опция да заобикалят сериозни обстановки, само че пък постоянно може да бъде причина за загуба на надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР