Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи по

...
Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи по
Коментари Харесай

Над 150 са арестувани при сблъсъци след парада в Париж

Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи по парижкия бул. Шан-з-Елизе. Няколко часа по-рано по него мина обичайният боен церемониал по случай националния празник на Франция пред погледа на президента Еманюел Макрон и други европейски водачи, съобщи Ройтерс.

Веднага след края на парада централният бул. на френската столица още веднъж бе отворен за придвижване, само че неколкостотин стачкуващи от придвижването на " жълтите жилетки " се пробваха да го окупират. Кадри на телевизия " Бе Еф Ем " демонстрират служители на реда, употребяващи сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращите, някои от които с качулки. Демонстрантите се пробваха да блокират булеварда с железни барикади, контейнери за боклук и други парчета, хвърляха предмети по служителите на реда с освирквания и възпламениха кошче за отпадък.

Парижката прокуратура удостовери, че измежду арестуваните са известните протестиращи Жером Родригес и Максим Никол. Те са арестувани за разпит по съмнение в образуване на противозаконна проява.

Полицията уточни, че 152-ма души са задържани в града за нарушавания като осъществяване на митинги, без да бъдат осведомени управляващите, вандализъм, нахлуване на публични представители и носене на оръжие /БТА/
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР