Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи по

...
Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи по
Коментари Харесай

Парад, жълти жилетки“ и сълзотворен газ на националния празник на Франция

Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи по парижкия бул. Шан-з-Елизе. Няколко часа по-рано по него мина обичайният боен церемониал по случай националния празник на Франция пред погледа на президента Еманюел Макрон и други европейски водачи, съобщи Ройтерс.

Веднага след края на парада централният бул. на френската столица още веднъж бе отворен за придвижване, само че неколкостотин стачкуващи от придвижването на " жълтите жилетки " се пробваха да го окупират.

Кадри на телевизия " Бе Еф Ем " демонстрират служители на реда, употребяващи сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращите, някои от които с качулки. Демонстрантите се пробваха да блокират булеварда с железни барикади, контейнери за боклук и други парчета, хвърляха предмети по служителите на реда с освирквания и възпламениха кошче за отпадък.

По-рано източници от полицията и съда оповестиха, че покрай Шан-з-Елизе са арестувани 152 представители на " жълтите жилетки " и някои техни водачи за опит да проведат митинг.

Традиционният боен церемониал по случай националния празник на Франция бе признат от френския президент и висш главнокомандващ Еманюел Макрон. След като излезе от Елисейския замък, той тържествено обиколи строените военни елементи и се качи на трибуната за посетители. Там, с изключение на него и други френски публични лица, бяха и задгранични водачи, измежду които немската канцлерка Ангела Меркел, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР