Френската полиция е започнала разследване за „изчезване при обезпокоителни обстоятелства“

...
Френската полиция е започнала разследване за „изчезване при обезпокоителни обстоятелства“
Коментари Харесай

Започна разследване за изчезването на ръководителя на Интерпол

Френската полиция е почнала следствие за „ изгубване при притеснителни условия “ на Мън Хунвей, оповестиха френски медии.
64-годишният президент на Интерпол е в неопределеност от 29 септември, когато се е върнал в родината си Китай, оповестяват правосъдни източници, представени от френските медии.
Полицията е разпитала брачната половинка на Мън Хунвей, която е подала сигнала за изгубването му. Шефът на Интерпол е живеел със фамилията си в Лион, където се намира центърът на организацията.
Според в. „ Монд “ най-вероятната догадка на следствието е похищение и краткотрайно укриване на Мън от китайските управляващи за вътрешнополитическо почистване на сметки и уронване на престижа и кариерата му. Изданието напомня няколко сходни случая с фигури от китайската диаспора, изчезнали краткотрайно при сходни условия.
Видна фигура на Китайската комунистическа партия и някогашен заместник-министър на сигурността, Мън Хунвей пое преди две години управителния пост на Интерпол след французойката Мирей Балестрази.
Избирането му провокира рецензиите на правозащитни организации, които упрекват китайските управляващи в потребление на Интерпол за арестуване на дисиденти, упреквани в корупция и измами.
От Интерпол не разясняват случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР