Френската марка за красота Lancôme и музеят “Лувър в Париж

...
Френската марка за красота Lancôme и музеят “Лувър в Париж
Коментари Харесай

Lancôme и Лувъра събират грим и митология на едно място


Френската марка за хубост Lancôme и музеят “Лувър ” в Париж си сътрудничат в изкусителна сбирка грим и грижа за хубост, въодушевена от девет шедьовъра на скулптурата и от светлините и цветовете на музея.

Стартиращата акция е снимана в “Лувъра ”, с присъединяване на „ лицата “ на марката Зендая, Ая Накамура, Аманда Сейфрид и Хе Конг. Като облици на модерна хубост, тези четири дами със мощен дух въплъщават стилистичните кодове и легенди на избрани емблематични статуи.



Вдъхновението

От момента на основаването си през 1793 година, “Лувърът ” е планиран като пространство, където художниците могат да се учат от наблюдението на творбите на велики майстори и да черпят ентусиазъм за личните си творения. И до през днешния ден “Лувърът ” е жив музей и безконечен източник на ентусиазъм за всички създатели, защото историята на изкуството продължава да просветлява нашата ера в необятен набор от области.

За това невиждано партньорство Lancôme черпи ентусиазъм от Венера Милоска, Крилатата победа от Самотраки, Корин, Диана от Габий, Нимфата със скорпион, Ехо, Хигея, Венера от Арл и Спящият хермафродит. Всяка една от тези статуи, със своята история и мит, който показва, въодушевява креативния шеф на марката Лиза Елдридж  да сътвори тази сбирка гримове.



„ Възхитен съм от това дебютно съдействие с Lancôme, което акцентира с необикновен гений многообразието от форми на хубост, открити в сбирките на “Лувъра ” – разговор сред култури и цивилизации, който надвишава времето и географията. Посланиците на акцията като Венера Милоска, Нимфата със скорпион и Диана от Габий са опция за нас да пренесем емблематични и вдъхновяващи типичен облици и да ги съпоставим и контрастираме със модерни облици и догми. Историята на изкуството и хубостта, „ основаването “ на хубост, търсенето на хубост са тясно свързани. Поп културата – културата на движещите се изображения, рекламата, обществените медии и всекидневието ни – постоянно е въодушевена от тези безконечни облици и представяния, от време на време доста научни, от време на време доста антични. Колекциите на музея са изненадващи и завладяващи със способността си да дават прочит и схващане за това по какъв начин тези догми се трансформират, по какъв начин могат да бъдат интерпретирани и по какъв начин се развиват. С това съдействие “Лувърът ” като съвременно артистично пространство способства за пренаписването на хубостта в сегашното “ - споделя Лорънс дьо Кар, президент-директор на Музея на Лувъра.



„ В Lancôme хубостта е изкуство в движение; самата хубост, като персонален обред, е средство за изложение и разграничение посредством непрестанно разрастващи се кодове – или без кодове, в случай че би трябвало да сме почтени.

Това невиждано креативно партньорство с “Лувъра ” е културното отражение на това разбиране и нашата задача за хубост в Lancôme. Продължавайки разговора сред нашата френска марка с история, обхващаща към 90 години, и най-емблематичния храм на изкуството, ние желаеме да продължим да черпим от нашето артистично завещание, с цел да отворим нови хоризонти за хубост за дамите през днешния ден и да отпразнуваме обстоятелството, че хубостта е постоянно придвижване. ” - споделя Франсоаз Леман, президент на световната марка Lancôme.

Лимитирана версия червила



Червила, обгърнати в истории за хубост. Четири шедьовъра, всеки от които споделя история на женствеността. Четири червени “бижута ”, въодушевени от залите и галериите в Лувъра. Емблематичната формула на матовото червило в този момент е обогатена с чисти пигменти за натоварен пресен цвят и екстракти от роза за дългогодишен първокласен комфорт. Предлагат се в 15 нюанса, капсулирани в нова първокласна кутия от висок клас: създадена във Франция, изтънченост и savoir faire, всичко в едно. Колекция от живи цветове от интензивни до голи, с безспорен комфорт. Без изсушени устни. Нанася се единствено с едно придвижване с помощта на новата изваяна форма на венчелистчета за извънредно точно нанасяне.

По-млада кожа единствено за 7 дни



Като съществена стъпка във всяка рутинна грижа за кожата, серумът Advanced Génifique неотложно укрепва и възвръща кожата. Формулиран с пре- и пробиотични фракции, хиалуронова киселина и витамин Cg, този възстановяващ серум оказва помощ за възстановяване на качеството на кожата, ускорява блясъка и очевидно понижава фините линии и бръчки.

Роден от 20 години проучвания в науката за микробиомите, патентованият серум Advanced Génifique съдържа 6 милиарда пре- и пробиотични фракции във всяка бутилка.

В гръцката митология Хигия, щерка на Асклепий, господ на медицината, и Епиона, е богинята на здравето, чистотата и хигиената. Тя въплъщава израза " Kalos kagathos ", употребен в антична Гърция за обозначаване на хубостта и положителното.

Хигия е дело на френския ваятел Жан Батист II Льомоан и е изобразена да държи чаша, символизираща лекарството, към която се увива змията на мъдростта, символизираща излекуване или лекарство. Ето за какво тя е определена да обвие емблематичната серумна бутилка Génifique, богиня на здравето за здрава кожа.

Със серума кожата е по-добре готова да се изправи против външни стресови фактори - замърсяване, мраз, изсъхнало време, климатик и мокрота, които могат да доведат до по-бързо стареене.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР