Френската марка DS Automobiles показа електрически супер спортен автомобил на

...
Френската марка DS Automobiles показа електрически супер спортен автомобил на
Коментари Харесай

DS с автомобил от Формула Е в Лас Вегас

Френската марка DS Automobiles сподели електрически супер състезателен автомобил на ревюто за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас: DS E-Tense FE21. Едноместният болид започва в надпреварите в Световния шампионат на Формула Е. Участието на DS във Формула E има за цел да служи като тестова лаборатория за създаването на напълно електрически модели - изключително в региона на софтуера.

Стратегическа информация - от 2024 година DS желае да пусне на пазара единствено напълно електрически модели. Междувременно, DS E-Tense FE21 събираше аплодисменти на щанда на компанията майка Stellantis в CES. E-болидът ще се ръководи във Формула E от първенците Жан-Ерик Верн и Антонио Феликс да Коста.

С две трофеи на инженер-конструктор, две пилотски трофеи и 14 етапни победи, DS трансферира опит от проучванията и триумфите на спортните екипи в създаването на електрифицирани модели. Тъй като надпреварите постоянно са една крачка напред от производството на серийни модели, екипите на DS съумяха да се възползват от опита, който натрупаха в завладяването на трофеи – във връзка с подбора на материали, дизайна на частите и софтуерния опит.

Съответните профилирани познания към този момент се придвижват в серийните модели за ръководство на употребяваната в тях сила. Това включва усъвършенствана консумация и дарба за възобновяване на силата по време на етапите на закъснение. Участието на марката в електрическите спортни серии е удължено до 2026 година и стартира създаването на ново потомство по-мощни и ефикасни едноместни коли.

От 2024 година DS има намерение да ускори офертата си, като предложи на пазара електрическа версия на DS 4. Ново създание също ще бъде показано през 2024 година Това ще бъде първият електрически модел от Stellantis, който ще бъде пуснат на пазара въз основата на "STLA Medium Platform ". Снабден с високопроизводителна батерия с потенциал до 104 кВтч, осигуряваща пробег с едно зареждане до 700 километра, този предстоящ модел би трябвало да предлага изключителна технология и изисканост.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР