Френската компания Trade Company Finances проучва България за преконструирането на

...
Френската компания Trade Company Finances проучва България за преконструирането на
Коментари Харесай

Френска компания проучва България за конвертиране на самолети

Френската компания Trade Company Finances изследва България за преконструирането на пътнически в товарни самолети за карго услуги. Това стана ясно по време на среща на основния секретар на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Росица Апостолова с бизнес делегация от Департамента Вал д’Oаз (CEEVO), намиращ се в Парижкия район.

Фирмата работи със свои американски сътрудници и избира сред няколко страни от Югоизточна Европа. В момента преконструирането от пътнически в карго самолети се прави само в Съединени американски щати, изясни Йосеф Херайеф, шеф на компанията. Предвижда се тази активност да стартира да се реализира и в Европа. За задачата се търсят подобаващи локални сътрудници в Югоизточна Европа, в това число и в България. Първоначално се възнамерява да бъдат наети 150 инженери и техници за пускане на плана за конвертиране на към 15 самолета годишно. В Съединени американски щати се обръщат към 150 самолета годишно, като извършват поръчки от целия свят. Има дефицит на карго самолети и много поръчки са на изчакване, акцентира Херайеф.

Главният секретар на ИАНМСП Росица Апостолова уточни, че България към този момент работи в региона на авиоиндустрията след стъпването на няколко непознати компании за ремонт на самолети и елементи. Освен това редица дребни и междинни предприятия могат да бъдат поддоставчици. Френската делегация се срещна и с управлението на Техническия университет в София. Ректорът проф. Георги Михов показа опциите за образование на студенти в авиоиндустрията. В транспортния факултет на университета има компетентност „ Авиационна техника “. Също по този начин, че организират образования по поръчка и взаимно с фирмите в България. В Техническия университет се образоват 12 000 студенти, като има и над 1000 задгранични, най-вече от Турция.

Генералният шеф на Комитета по икономическо развиване на Департамента Вал д’Oаз Жан-Франсоа Бенон изясни, че в региона на департамента работят над 44 000 компании, от които 1200 задгранични. Комитетът сплотява най-вече дребни и междинни предприятия, само че има и огромни интернационалните компании. Основните показани браншове са авиоиндустрията, осведомителни технологии, козметика и парфюмерия, биотехнологии, сигурност и други На територията на Вал д’Oаз са ситуирани 11 университета, в които се образоват над 35 000 студенти и 22 научни центъра.

Френската компания Elokami е мултимедийна организация и търси партньорство в региона на киното и звукозаписната промишленост. Фирмата работи с Юнивърсъл мюзик. Предстои да се срещнат с опциите на „ Ню Бояна “ за снимането на филми в България. Друга френска компания Copac е измежду най-големите производители на железни структури. Търсим индустриални сътрудници за производството на разнообразни детайли в България, сподели оперативният шеф Оливие Демесенс. Copac оперира още в Китай, Индия и Тунис.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР