Френската финтех компания iBanFirst, която предоставя платформа за онлайн банкиране,

...
Френската финтех компания iBanFirst, която предоставя платформа за онлайн банкиране,
Коментари Харесай

Френският финтех iBanFirst открива регионален офис в България

Френската финтех компания iBanFirst, която дава платформа за онлайн банкиране, публично разгласи откриването на собствен офис в България. Той ще е вторият за района на Централна и Източна, откакто първо подобен бе отворен в прилежаща Румъния. Фирмата планува да построи локален екип от експерти по валути и валутни интервенции, като задачата ще е още през първата година на активността си у нас да сътвори солидно бутиково портфолио от клиенти.

Избрахме България, тъй като имаме вяра, че капацитетът тук е мощно недооценен и чакаме, че дeлът на района ще доближи 25% от общите ни европейски доходи през идващите 3 години “, разяснява Йохан Габриелс, районен шеф.

iBanFirst е учредена през 2013 година и дава опция на дребните и междинни предприятия елементарно да получават и изпращат пари в чужбина. Чрез нейната платформа те могат да правят транзакции до над 150 страни допълнително от 30 валути.

Информацията за плануваното нахлуване у нас пристигна за първи път през октомври 2021 година, малко след разкриването на представителството в Букурещ. Установяването първо в Румъния, а в този момент и в България е част от тактиката на iBanFirst за агресия из Европа. В кратковременен проект компанията ще разкрие свои офиси и в Унгария и Италия.

Откриването на българския офис ще способства за нашата европейска бизнес цел за удвояване на месечния размер на транзакциите до 4 милиарда евро “, разяснява Пиер-Антоан Дюсулиe, създател и основен изпълнителен шеф.

iBanFirst уголемява активността си в Югоизточна Европа след сключването на стратегическо съглашение за финансова инвестиция на стойност 200 млн. евро с Marlin Equity Partners (МЕР). Ходът означи смяна във визията за финансирането на финтеха, който преди този момент събра 46 млн. евро в границите на три рунда за рискови вложения.

Чрез инвестицията Marlin стана главен акционер в iBanFirst, а основният изпълнителен шеф и създател на компанията Пиер-Антоан Дюсулиe остана втори. Освен това МEP на процедура размени съществуващите бизнес ангели и някои от първите поддръжници на компанията

Свежият капитал ще бъде употребен за софтуерно развиване, начинания за сливания и придобивания и въпросната интернационална агресия. Настъпването на Югоизточна Европа бе предшествано от разширение в на наличието в Германия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР