Французинът Себастиан Ожие с Тойота Ярис отвори разлика от над

...
Французинът Себастиан Ожие с Тойота Ярис отвори разлика от над
Коментари Харесай

Ожие с повече от половин минута аванс след първия състезателен ден на рали Монте Карло

Французинът Себастиан Ожие с Тойота Ярис отвори разлика от над половин минута след първия спортен ден на рали Монте Карло, първи кръг в Световния рали шампионат.

Първите осем спортни прави и 145 километра във Френските Алпи бяха преминати от осемкратния международен първенец за 1 час, 26 минути и 39.4 секунди. Ожие завоюва четири от шестте стадия в днешния ден, като има задатък от 36.0 секунди пред съотборника си Кале Рованпера. Той задържа темпото от четвъртък, когато взе първите две откриващи прави, които го сложиха на първа позиция в класирането за началото на петъчния ден.

Световният първенец за 2022 година Рованпера съумя да се изкачи до трета позиция в класирането след петия стадий, а след шестия мина и на второ място в класирането. Финландецът стартира деня единствено на 17 секунди зад Ожие, само че го приключи на 36, което е въпреки всичко е най-малката разлика от водача.

Трети в класирането на 1.9 секунди зад Рованпера се движи белгиецът Тиери Ньовил с Хонда i20 N.

Британецът Елфин Евънс (Тойота Ярис), който бе втори след двата стадия в четвъртък, трябваше да преодолява механически проблем с мотора и се свлече до пето място в класирането на 1:02.3 минути зад Ожие. На 8.1 секунди пред него се движи естонецът От Тенак с Форд Пума Рали

" Много съм удовлетворен от представянето си. Ясно беше, че в последния стадий имаше опасности за шасито, тъй че гледах да карам по-спокойно. Щастлив съм, че мога да прибера колата цяла ", сподели Ожие след края на спортния ден.

В събота на участниците в рали Монте Карло предстоят нови 111,78 километра, разпределени в шест стадия. Състезанието приключва в неделя с последните четири прави.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Георги Крумов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР