Франция забрани вътрешните полети на кратки разстояния. Това е първата

...
Франция забрани вътрешните полети на кратки разстояния. Това е първата
Коментари Харесай

Франция забрани вътрешните полети на кратки разстояния

Франция забрани вътрешните полети на къси дистанции. Това е първата страна в света, въвела сходна мярка. Целта е съкращаване на въглеродните излъчвания.

Забраната е за полети сред градове, които могат да бъдат достигнати за 2 часа и 50 минути с трен. Така да вземем за пример към този момент няма да може да се лети от Париж до Нант, Бордо или Лион. Според еколози, мярката е незадоволителна, с цел да бъде реализиран действителен резултат. Лоран Донсел, краткотрайно изпълняващ длъжността началник на браншовата група " Авиокомпании за Европа " (A4E), съобщи пред осведомителната организация Агенция Франс Прес, че " възбраната на тези пътувания ще има единствено най-малък резултат " върху излъчванията на CO2. Той добави, че вместо това държавните управления би трябвало да поддържат " действителни и значими решения " на казуса. Френското държавно управление се сблъска с апели да вкара още по-строги правила.

Френският цивилен конвент за климата, основан от президента Еманюел Макрон през 2019 година и включващ 150 представители на обществеността, беше предложил да се отстранен пътуванията със аероплан, когато съществува пътешестване с трен за по-малко от четири часа. Но след възраженията на някои райони, както и на самолетната компания Air France-KLM, този период беше понижен на два часа и половина. Френската потребителска група UFC-Que Choisir по-рано прикани законодателите да запазят четиричасовото ограничаване.  " Средно самолетът отделя 77 пъти повече CO2 на пасажер, в сравнение с влакът по тези направления, макар че влакът е по-евтин и загубата на време е лимитирана до 40 минути ", обявиха нейни представители. Те приканиха за " гаранции, че френските национални железници SNCF няма да се възползват от опцията изкуствено да завишат цените си или да влошат качеството на железопътните услуги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР