Франция, Турция и Гърция са решили да започнат спешна хуманитарна

...
Франция, Турция и Гърция са решили да започнат спешна хуманитарна
Коментари Харесай

Франция, Турция и Гърция ще спасяват цивилни от Мариупол

Франция, Турция и Гърция са решили да стартират " незабавна филантропична интервенция ", която към този момент се разисква с Киев и би трябвало да се водят договаряния с Москва, тъй че цивилните, които се пробват да изоставен обсадения украински град Мариупол, да могат да бъдат изтеглени безвредно, съобщи в петък вечерта френският президент Еманюел Макрон, съобщи БНР.

" Колкото по-бързо, толкоз по-добре “, сподели той на конференция след края на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел. Макрон сподели, че към този момент разисква проекта с кмета на Мариупол и украинското държавно управление и се надява да приказва с съветския Владимир Путин през идващите няколко дни, с цел да разбере по какъв начин този проект да бъде сбъднат.

Макрон сподели, че популацията на Мариупол, където доста цивилни починаха при безмилостната съветска бомбардировка от началото на войната и оживелите изпитват дефицит на храна и вода, към този момент е намаляло до 150 000 от повече от 400 000.

Френският президент сподели: " Нашата цел и нашата концепция е на първо място преустановяване на огъня и то преустановяване на огъня на цялата територия на Украйна, като втората ни цел е евакуиране на съветските войски от цялата страна ".

Съвместна декларация на 27-те страни членки на Европейски Съюз приканва за неотложно преустановяване на съветските " военни закононарушения " и разказва като неприемлива обсадата на Мариупол и други градове, както и отхвърли на филантропичен достъп.

" Руските сили би трябвало неотложно да обезпечат безвредни пътища до други елементи на Украйна, както и филантропична помощ, която да бъде доставена до Мариупол и други обсадени градове “, се споделя в декларацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР