Франция трябва да даде Марсилия на Армения, ако толкова желае

...
Франция трябва да даде Марсилия на Армения, ако толкова желае
Коментари Харесай

Франция трябва да даде Марсилия на Армения, каза Алиев

Франция би трябвало да даде Марсилия на Армения, в случай че толкоз желае арменците да основат страна. Това съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев, представен от „ Дейли Сабах”.

Миналата седмица френският Сенат одобри резолюция, призоваваща държавното управление да признае Нагорни Карабах като самостоятелна република. Нагорни Карабах обаче е интернационално приета територия на Азербайджан.

„ Какво общо има френският Сенат с нашата идея? Ако толкоз желаят, могат да дадат Марсилия на арменците да си основат държава”, сподели азербайджанският водач. Франция поддържа Армения в спора за Нагорни Карабах, макар че е член на Минската група, основана през 1992 година от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

В края на месец септември тази година се стигна до нова ескалация на войната в Нагорни Карабах. През предишния месец бе реализирано съглашение за преустановяване на огъня, с посредничеството на Русия, откакто азербайджанските сили разгромиха арменските окупатори. „ Тези, които през днешния ден живеят в Нагорни Карабах, са жители на Азербайджан. Те ще осъзнаят, че животът им ще бъде по-добър “, сподели Алиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР