Франция ще организира международна конференция в подкрепа на Украйна. Целта

...
Франция ще организира международна конференция в подкрепа на Украйна. Целта
Коментари Харесай

Изненада от Макрон, голям жест към Зеленски

Франция ще провежда интернационална конференция в поддръжка на Украйна. Целта е да се подкрепи непоколебимостта на популацията в страната през зимата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. По информация на Елисейския замък през днешния ден френският президент Еманюел Макрон и украинският му сътрудник Володимир Зеленски са постигнали единодушие за подобен конгрес в телефонен диалог.

„ Водоснабдяването и електрическата инфраструктура на Украйна са понесли обилни вреди от съветските офанзиви. Трябва да се подхващат дейности преди зимата ”, написа Макрон в Twitter и добави: „ Трябва неотложно да ангажираме интернационалната общественост и частния бранш ”.
-->
От френското президентство допълниха, че конференцията ще се организира на 13 декември в Париж и подготовката за нея ще стартира скоро.

Двамата президенти са разискали актуалната обстановка на терен и развиването на украинската контраатака. „ Тази заран потвърдих на президента Зеленски, че имаме цялостна подготвеност да увеличим военната си поддръжка за Украйна, изключително във връзка с противовъздушната защита ”, написа още Макрон в Twitter.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР