Франция официално покани президента на Руската федерация Владимир Путин да

...
Франция официално покани президента на Руската федерация Владимир Путин да
Коментари Харесай

Макрон официално покани Путин на годишнината от края на Първата световна война

Франция публично предложения президента на Руската федерация Владимир Путин да участва на тържествата в Париж по случай стогодишнината от края на Първата международна война, оповестиха от канцеларията на Еманюел Макрон.
„ Президентът Путин е поканен да участва, дружно с водачите на други 80 страни, на церемонията в Париж в чест на стогодишнината от края на „ Голямата война “, твърди източник от Елисейския замък. По традиция годишнината се отбелязва на 11 ноември.
По-рано президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че с изключение на в тържествата, поканените държавни водачи ще вземат присъединяване и във конгрес за разискване на начинания „ за понижаване на интернационалното напрежение “. Конференцията ще се организира в Париж в интервала 11-13 ноември, напомня БГНЕС.
Първата международна война продължава 1568 дни и лишава живота на 18,6 млн. души. Мирното съглашение, поставило завършек на „ Голямата война “, е подписано на 11 ноември 1918 година край град Компиен, намиращ се на 80 км от Париж, във вагона на маршал Фердинанд Фош.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР