Франция има за цел да се превърне в лидер до

...
Франция има за цел да се превърне в лидер до
Коментари Харесай

Франция влага 30 млрд. евро в нова и модерна икономика

Франция има за цел да се трансформира в водач до 2030 година в производството на зелен водород и да построи нови, по-малки нуклеарни реактори като част от капиталов проект на стойност 30 милиарда евро, ориентиран към поощряване на индустриалните първенци и нововъведения, съобщи френският президент Еманюел Макрон, съобщи Reuters.

30-те милиарда евро идват в допълнение към Плана за възобновяване на стойност 100 милиарда евро, разгласен предходната година, с цел да помогне на Франция да се оправи с последствията от коронавирусната пандемия, като огромна част от средствата ще отидат за поощряване на екологичните енергийни политики. Планът за 100 милиарда евро се равнява на 1/3 от годишния бюджет на страната, а малко над 40 милиарда евро от тях ще дойдат от Европейския съюз. Приблизително 50% от тези средства са ориентирани към околната среда и 25% към цифровата стопанска система.

Говорейки 6 месеца преди президентските избори в страната, Макрон уточни, че неговата дълготрайна пътна карта, наречена " Франция 2030 ", ще подсигурява, че страната ще декарбонизира всеобщо своята промишленост и ще докара индустриалното произвеждане в основни области покрай дома. Целта на Франция е да стане първата огромна европейска страна, постигнала въглероден неутралитет до 2050 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В четвъртък Франция си обезпечи първия паричен транш в размер...

" Трябва да водим борбата за нововъведения и индустриализация по едно и също време ", сподели той пред група бизнесмени и добави: " Нуждаем се от страна, която създава повече, като това е единственият метод, който ще ни разреши да продължим да финансираме нашия обществен модел ". Планът ще даде основна роля на дребни, гъвкави започващи компании в построяването на индустриалното бъдеще на Франция, дружно с одобрените колоси.

Посочвайки дефицита на защитни маски при експлоадирането на коронавирусната пандемия, френският президент сподели, че от една страна рецесията е посочила същинска накърнимост за всички, а въпреки това - какъв брой значими са нововъведенията и промишленото произвеждане, близки до дома.

Той разкри, че Франция възнамерява да влага 1 милиард евро в дребни модулни реактори, защото се стреми да понижи френския така наречен " въглероден отпечатък " посредством увеличение на производството на нуклеарна сила.
Грижа за служащите

Планът на Франция се откроява от тези на прилежащите страни, защото държавното управление слага сериозен акцент върху преквалификацията на работната мощ. Това е потребно, тъй като зеленият и цифровият преход изискват нови умения, защото ще донесат радикални промени в работния развой.

Властите в Париж ще влагат 36 милиарда евро в преквалификация на служащите, тъй че те да са по-добре готови за новата цифрова стопанска система до 2030 година

За да се избегне увеличението на неравенствата, проектът за възобновяване ще дава по-добра поддръжка на млади и уязвими хора, търсещи работа в цялата страна. Включено е образование на младежи в стратегически браншове с висок напредък, с цел да се отговори на възходящия брой младежи, търсещи работа.

Страната има за цел да стане водач в производството на зелен водород до 2030 година с минимум две гигафабрики за електролизатори. " Трябва да възстановим рамката за продуктивна самостоятелност на Франция и Европа ", уточни Макрон.

Според него Франция ще се стреми да построи първия си нисковъглероден аероплан до 2030 година, а също по този начин да построи и близо 2 милиона електрически и хибридни транспортни средства. Президентът съобщи, че като " огромна автомобилна нация, Франция не желае да стане най-зелената нация с коли, които обаче не се създават тук ".

" Революцията на електрическите транспортни средства е в ход и ние би трябвало да участваме в нея както в сегмента на транспортните средства, по този начин и в сегмента на акумулаторите, за които сега създаваме три гигафабрики ", съобщи Макрон, акцентирайки, че 6 милиарда евро са предопределени за произвеждане на електронни съставни елементи.

В региона на превоза френското държавно управление желае доста да усъвършенства качеството на железопътната мрежа. Париж слага доста огромен акцент върху железниците, за разлика от Германия, където се приказва повече за електрически транспортни средства, електрически коли, което е обвързвано с немската промишленост. Френските управляващи са по-съсредоточени върху железниците, защото ЖП превозът и TGV са от голямо значение за Франция, изяснява пред Euronews Грегори Клейс, откривател от Института Брюгел.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР